Mlajši Kopitar končal kariero

Gašper Kopitar, nekdanji slovenski hokejski reprezentant, sin slovenskega trenerja in nekdanjega selektorja Matjaža Kopitarja, ter brat zvezdnika ekipe Los Angeles Kings, se je pri 26. letih odločil, da preneha z aktivnim igranjem hokeja na ledu.


Kopitar je po zgledu starejšega brata večino kariere preigral v severnoameriških hokejskih ligah, vendar se mu želja da bi zaigral v ligi NHL ni nikoli uresničila. Ker ni mogel pridobiti zelene karte, da bi še naprej igral za Manchester v ligi ECHL (East Coast Hockey League), profesionalnem tekmovanju, ki sodi v srednji kakovostni razred ameriškega hokeja, se je odločil da konča kariero. Pri tem klubu je Hrušičan sicer preživel zadnje tri sezone, v katerih je zbral 98 točk, 35 golov in 63 asistenc.

Kot najstnik se je ob selitvi družine čez lužo preizkušal v mlajših selekcijah Kraljev, s katerimi je pogodbo sklenil Anže, vendar se v A ekipo ni uspel prebiti. Naslednja leta je Kopitar igral v številnih severnoameriških nižje ligaških tekmovanjih, vmes pa se je za sezono in pol preselil tudi na Švedsko k tamkajšnji Mori. V sezoni 2012-13 je pri Mori za kratek čas tudi združil moči s starejšim bratom, saj je v ligi NHL takrat potekal lockout.

Za slovensko reprezentanco je igral leta 2013 in za njo zbral sedem nastopov, tri v olimpijskih kvalifikacijah in štiri na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Švedskem. Na tem prvenstvu je tudi dosegel svoj edini gol za Rise.

Kaj bo sveže upokojeni 26-letnik počel po končani karieri še ni znano, prav tako v javnosti še ni podatka ali bo še naprej ostal vpet v hokej.

Avtor: Timotej Prosenc