Mladi Kujavec iz Švedske v Olimpijo

V HK SŽ Olimpija se pripravljajo na novo sezono. Po vrnitvi Aleša Mušiča se je sedaj prvi ekipi pridružil tudi obetavni, 19-letni Anej Kujavec. Četa Jureta Vnuka je tako močnejša za dodatnega člana, s katerim bodo poskušali nadgraditi lanske rezultate v ligi AHL in državnem prvenstvu.


Po Davidu Planku, Žanu Jezovšku, Nejcu Brusu, Žanu Usu in Alešu Mušiču se je ekipa HK SŽ Olimpije okrepila z napadalcem Anejem Kujavcem, ki je nazadnje igral za švedski Hudiksvalls HC.

Pri Hudiksvallsu, ki igra v švedski tretji ligi, je igral večinoma v mladinskem pogonu, kjer je na 22 tekmah rednega dela v sezoni 2017/18 zbral 8 golov in 6 asistenc. Kujavec je pred tem igral za mladinsko selekcijo HK Slavije, kjer je v kategorijah U18 in U20 v štirih sezonah dosegel 47 točk. Lahko se pohvali tudi z nastopi za slovensko mladinsko reprezentanco do 20 let, kjer je na petih tekmah dosegel že 4 točke. Na Facebook strani HK SŽ Olimpije so zapisali, da se je njihovi ekipi pridružil izjemen hokejski talent.

Sezona se za hokejiste Olimpije sicer začne 30. julija, v avgustu bodo odigrali tri pripravljalne tekme v avstrijskem Kapfenbergu in sodelovali na tradicionalnem blejskem turnirju poletne lige. Prvo tekmo Alpske lige proti HC Fassa Falcons bo Olimpija odigrala 15. septembra.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: HK SŽ Olimpija FB