Mikaela Shiffrin za zgodovino!

Zmagovalka slalomske preizkušnje na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Aareju je Američanka Mikaela Shiffrin. Kot prvi v svetovni smučarski zgodovini ji je uspelo osvojiti štiri naslove svetovne prvakinje, v isti disciplini, na štirih zaporednih prvenstvih. Slovenke so bile tokrat v Aareju brez vidnega rezultata.


S prvo vožnjo je sicer najbolje opravila Švicarka Wendy Holdener, ki pa je v finalu naredila veliko napako in zdrsnila na 17. mesto. Mikaela Shiffrin, ki je bila tretja po prvi vožnji, pa je v drugi vožnji pokazala povsem drugačen obraz in uprizorila popoln napad na že zelo razmehčani finalni progi, ki je tekmovalkam pred njo delala precejšnje preglavice. A Shiffrinove tokrat ni zaustavila niti zmehčana površina in je tako z najhitrejšo vožnjo na drugi progi, naslovom slalomske svetovne prvakinje iz 2013, 2015 in 2017, dodala še naslov iz Areja 2019. Gostiteljica letošnjega SP-ja Švedska je po zaslugi srebrne Anne Swenn Larsson le prišla do prve medalje, bronasta pa je bila tokrat Slovakinja Petra Vlhova.

Na štartu so bile tudi štiri Slovenke. Ana Bucik je bila po prvi vožnji na 19. mestu, v finalu pa je storila napako in odstopila ter ostala brez uvrstitve. Maruši Ferk se je vožnja povsem ponesrečila in je za vodilno Švicarko v prvi vožnji zaostala pet sekund, ter zasedla 31. mesto. Zaradi tega je v finalu tudi štartala po najboljši 30-erici in na koncu zasedla 27. mesto, ter tako postala edina Slovenka z uvrstitvijo med najboljših 30 na današnjem slalomu.