Mikaela Shiffrin po prvi vožnji le na tretjem mestu

V Aareju je danes na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju na sporedu ženski slalom. Nesporna favoritinja je Mikaela Shiffrin, ki gre po četrto zaporedno slalomsko zlato, a bo v finalu napadla s 3. mesta. Najboljša Slovenka po prvi vožnji je Ana Bucik, ki zaseda 19. mesto.


V prvi vožnji se je izoblikovala vodilna skupina, v kateri je šest najboljših slalomistk zime. V vodstvu je svetovna prvakinja iz alpske kombinacije Švicarka Wendy Holdener, ki je najhitreje odsmučala vse tri dele dolge slalomske proge v Aareju. Najboljša Švedinja Anna Swenn Larsson zaostaja vsega 0,11 sekunde, prva favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin pa 0,15 sekunde. Obeta pa se nam izjemno zanimiva druga vožnja, saj šestouvrščena Frida Hansdotter zaostaja le dobre pol sekunde. Zmagovalka veleslaloma Slovakinja Petra Vlhova je na petem mestu z zaostankom 0,46 sekunde.

Na štartu so bile tudi štiri Slovenke. Ana Bucik je po prvi vožnji na 19. mestu, Maruši Ferk se je vožnja povsem ponesrečila in je za vodilno Švicarko zaostala pet sekund in pristala na 31. mestu. Meta Hrovat je po dobrih vmesnih časih, ki bi jo pripeljali med prvo deseterico naredila napako ter odstopila, Neja Dvornik pa je prav tako kot Hrovatova vožnjo predčasno končala.

Štart druge vožnje v Areju se bo začel ob 14.30.