Mikaela Shiffrin na najvišji stopnički, Ana Drev 21.

Na veleslalomski tekmi, v Courchevalu, kjer so na koncu odločale stotinke, je slavila Mikaela Shiffrin. Za štirinajst stotink sekunde je ugnala nemško tekmovalko Viktorio Rebensburg. Drevova je v finalu pridobila dodatno mesto.


Časovna razmerja so bila po prvi vožnji izredno izenačena. V vodstvu je bila Rebensburgova, Shiffrinova pa si je drugo mesto delila z Stephanie Brunner. Avstrijka in Američanka sta imeli za Rebensburgovo zgolj osem stotink sekunde zaostanka, tako da je bilo jasno, da veleslalom še ni odločen.

V finalni vožnji je Shiffrinova pokazala svoje mojstrstvo in prišla že do šeste letošnje zmage. Rebensbugovi se je zmaga za las izmuznila iz rok, mlada Američanka je bila boljša za vsega 14 stotink sekunde. Na tretje mesto se je povzepela Tessa Worley in osrečila domače, francoske navijače.

Slovenska reprezentanca je bila tokrat močno oslabljena, potem ko je v lanskem letu veleslalom predstavljal celo najmočnejšo disciplino. Edina predstavnica, Ana Drev, je s štarta krenila kot osma in kljub ne najboljši vožnji ujela 22. mesto, v finalu se je prebila na 21. Za Shiffrinovo je zaostala za dve sekundi in enaindevetdeset stotink.

Padec slovenskih rezultatov v velesalomu je sicer objektiven. Potem, ko so bile lani kar tri Slovenke med najboljšo petnajsterico veleslalomistk, se letos v našem taboru ubadajo s poškodbami. Ana Drev priprav zaradi slednjih ni dobro oddelala, težave z levim gležnjem pa ima tudi Meta Hrovat, zaradi česar je odpovedala današnji nastop. Na štartu ni bilo niti Ane Bucik.

Jutri je na vrsti slalomska preizkušnja. Glavna favoritinja za zmago je zopet Mikaela Shiffrin.

Avtor: Timotej Prosenc