Mikaela Shiffrin med 100 najbolj vročih zvezdnic 2018

Trikratna slalomska svetovna prvakinja in najmlajša smučarka (tako pri moških kot dekletih), ki ji je pri teh letih uspelo doseči 50 zmag v svetovnem pokalu, je v ameriški reviji Maxim dobila mesto med stotimi najbolj vročimi zvezdnicami leta 2018. Ta naziv so ji podelili kmalu po veleslalomski zmagi in drugem mestu v kombinaciji na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Na letošnji seznam najbolj privlačnih se ni uvrstila niti slovita Eva Longoria.


Ameriška dvakratna olimpijska prvakinja se je odločila, da za popularno (moško) revijo Maxim pozira v svoji reprezentančni jakni in z zlato medaljo okoli vratu. Želela je predvsem, da je poznana po svojih »športnih dosežkih, raje kot zgolj po videzu.« Po tem ko se je lansko poletje v omenjeni uniformi slikala za dano revijo, je zdaj pojasnila, zakaj se je odločila za tak pristop.

»Kot že mnogi veste, sem lansko poletje pristala na Maximovi listi 100 najbolj vročih deklet. Na fotografiji sem nosila svojo športno jakno in olimpijsko medaljo iz Pjongčanga… uvrščena med dekleta z bikiniji. To je bila zavestna odločitev, s katero sem želela pokazati, da si lahko kot ženska športnica prepoznan po svojih športnih dosežkih in ne zgolj po videzu,« je dejala 23-letna šampionka.

“Nisem zares najlepše dekle v karavani, toda trdo delam, da dosežem svoje sanje. Kot ženski v tekmovalnem športu, je lahko marsikdaj težko, ko si prepoznan po svojem videzu in ne po dosežkih, medtem ko je pri moških to le redkost. Zame je dober občutek, da izgledam dobro, ni pa to moj fokus. Sem ena izmed najhitrejših in ponosna sem na svoje podvige, to pa je tudi stvar po kateri si želim, da se me ljudje zapomnijo.”

Shiffrinova v skupnem seštevku trenutno vodi tako v slalomu kot v veleslalomu in super G-ju ter nasploh zaseda vodilno mesto v skupnem številu doseženih točk letošnjega svetovnega pokala.

Avor: Nel Daugul