Mikaela se še spominja prve zmage proti Tini

“Trajalo bo kar nekaj časa, da dojamem kaj se je zgodilo,” je bila po slavju v Soeldnu šokirana novozelandska smučarka Alice Robinson. Mladinska svetovna prvakinja v veleslalomu je potrdila, da lahko tudi v članski konkurenci poseže na sam vrh. Poražena Mikaela Shiffrin se je ob tej priložnosti spomnila, kako je sama prvič premagala svojo vzornico.


“Skozi celoten dan sem skušala biti fokusirana. Prva vožnja je bila solidna, pred drugim tekom pa sem skušala ostati zbrana. Razmišljala sem samo o tem, da skušam doseči kar največ. Vesela sem, da se razveselila moje navijače,” je po sobotni veličastni zmagi povedala komaj 17-letna Alice Robinson.

Shiffrinova ne bo pozabila dvobojev z Mazetovo

Nova senzacija svetovnega smučanja, sicer rojena v avstralskem Sydneyju, je na ledeniku Rettenbach premagala svojo vzornico Mikaelo Shiffrin. Slednja se še spominja, kako je prvič ugnala slovensko šampionko Tino Maze, ki ji je bila velika vzornica.

Tina Maze je bila vzornica Mikaele Shiffrin
Tina Maze je bila vzornica Mikaele Shiffrin

“Spominjam se tekme v Areju, ko sem premagala Tino Maze in prvič slavila zmago v svetovnem pokalu. Nisem imela česa izgubiti. Pred mano je bila še celotna kariera. Želela sem le čim bolj odsmučati. Ko sem sedaj spremljala Alice, sem se spomnila nase. Naša naloga je, da ljubiteljem smučanja priredimo pravo predstavo in v Soeldnu nam je to zagotovo uspelo,” je dejala Shiffrinova.

Shiffrinovi je zasvetila rdeča

“Seveda sem bila po prihodu v cilj finalne vožnje malce razočarana, ko je na semaforju zasvetilo rdeče. Alice je tokrat smučala fantastično in res jo je “cool” gledati. Uvrstitev na stopničke na prvi tekmi sezone je zagotovo dober dosežek. Ponosna sem na drugo mesto. Pred drugo vožnjo nisem nameravala braniti prednosti. Skušala sem biti še bolj agresivna, vendar te agresije nisem izkoristila na pravi način,” je razlog, da je zmago izpustila iz rok, razkrila 24-letna Američanka.