“Meta je dobila potrditev, da sodi med elito”

Na nedeljskem slalomu v Lienzu je ob zmagi Američanke Mikaele Shiffrin zelo dobro deseto mesto osvojila edina slovenska finalistka Meta Hrovat, ki upa, da bo nadaljevala v takšnem slogu.


“V prvem teku sem bila nekoliko zadržana, saj sem si želela dobrega slalomskega zaključka leta. V drugo pa se je zelo dobro izšlo! Stvari se počasi premikajo v pravo smer in upam, da bom v novem letu le še nadaljevala v tej smeri,” je pojasnila Meta Hrovat.

Neuspešen vikend za Bucikovo

Ana Bucik z 38. mestom pričakovano ni bila zadovoljna: “Ta vikend zame ni bil uspešen, pričakovala sem precej več. Ni bilo tiste prave sproščenosti. Tekem je še ogromno, tako da so vse moje misli že v tem trenutku usmerjene v nadaljevanje sezone.”

Naslednja postaja – Zagreb

“Meta? Super se je izšlo. Po dveh ˝ničlah˝ je dobila potrditev, da sodi me elito. In to kljub dejstvu, da ni smučala na polno. Ostale žal niso smučale v skladu s svojimi sposobnostmi. Sodijo višje. Sledi kratek odmor, že 2. januarja pa nas čaka nov trening in nato slalom v Zagrebu,” je zaključil trener Janez Slivnik.