Menjava trenerja pri Kingsih

Za Kralji Anžeta Kopitarja je težak začetek sezone. Po 13 odigranih tekmah imajo zgolj 4 zmage in s tem so zasidrani globoko na dnu lestvice zahodne konference lige NHL. Kljub zmagi v zadnjem krogu, proti Columbus Blue Jacketsom, ko se je med strelce vpisal tud Anže Kopitar, se je vodstvo kluba odločilo za menjavo trenerja Johna Stevensa in pomočnika Dona Nachbaura.


John Steven je vodenje moštva iz Kalifornije prevzel na začetku sezone 2017/18. Generalni direktor kluba je za spletno stran Los Angeles Kingsov povedal: “Smo sredi kritičnega obdobja sezone, v kateri so rezultati precej pod pričakovanji. Odločitev je bila težka, a verjamemo, da tudi potrebna. Spoštujemo Johna, bil je pomemben del naše organizacije ob preteklih uspehih in smo mu hvaležni za celoten njegov prispevek. Hvaležni smo tudi Donu za vso pomoč v trenerskem štabu in mu želimo vse najboljše v prihodnosti.” 

Začasno bo vodenje ekipe prevzel Willie Desjardins. Slednji ima že izkušnje z vodenjem NHL moštva, saj je med letoma 2014 in 2018 deloval v Vancouvru. Njegov pomočnik bo Marco Sturm, ki je z Nemčijo šokiral hokejske navdušence na letošnjih OI, ko je s svojimi varovanci prišel vse do finala, kje je moral priznati premoč Rusom. Začasna pogodba z novim strokovnim štabom naj bi se v primeru uspešnih rezultatov lahko tudi podaljšala.

 

Avtor: Timotej Prosenc