Medveščak v dveh minutah zatrl upe Olimpije in vzel blejsko lovoriko

Zmagovalci Mednarodne hokejske lige Bled 2018 so hokejisti Medveščaka, po tem ko so s tremi zadetki v zadnjih minutah v finalu s 6:2 nadigrali HK SŽ Olimpijo. Zmage v zaključnih bojih prav tako niso okusili HDD Sij Acroni Jesenice, ki so na tekmi za 3. mesto z 2:1 klonili proti češkemu prvoligašu Karlovy Vary.


Končan je torej štiridnevni turnir na Bledu, ki so se ga ob slovenskih večnih rivalih udeležili še češki Karlovy Vary ter stara znanca lige EBEL – VSV Beljak in KHL Medveščak Zagreb.

Zagrebčanom je v finalu nasproti stala ljubljanska Olimpija, ki je bila ob koncu 1. tretjine že v zaostanku z 2:0, ta pa se je do sredine igralnega časa še zvišal ter Olimpijo poslal na lov za tremi zadetki. Ljubljančani so se odlično odzvali in z goloma Janeza Orehka in Aleša Mušiča znižali na 3:2, ter se v zadnje dejanje dvoboja odpravili z realnimi možnostmi, da blejski turnir osvoji domača predstavnica. Napeto je bilo vse do 58. minute, ko pa so medvedi s tremi zadetki v neverjetnih dveh minutah dobesedno napolnili mrežo naših finalistov in si tako zasluženo s 6:2 vzeli zmago ter prvo mesto na turnirju.

Jeseničani vse do podaljška

Po tem ko so v petkovem derbiju za finale z 2:0 izgubile z Olimpijo, so Jesenice s tako želenim zadetkom proti Karlovyju Varyju uspele priti do podaljška, kjer pa jih je vnovična neučinkovitost stala 3. mesta.

Železarji so z igralcem več ob koncu uvodne tretjine sicer prvi odprli strelski račun, s tem ko je bil natančen Miha Brus. Vodstva niso izpustili praktično vse do konca tekme, nato pa je navkljub jeseniškemu ‘power-playu’ reprezentančni branilec Sabahudin Kovačević v 52. minuti z odličnim strelom z razdalje izenačil za podaljšek. Zadnji madež na tekmi za Jesenice je nato pustil Jakub Flek, ki je na koncu v podaljšku zmago probiril predstavnikom češke elite.

 

Avtor: Nel Daugul
Foto: HK SŽ Olimpija FB