Medvedja usluga: Nov Slovenec iz Medveščaka na Jesenice!

Čeprav se vodstvo edinega hrvaškega ebeligaša trudi omiliti finančne težave in sezono pripeljati do konca kot je načrtovano, pa je kar nekaj članov kluba že odšlo. Pred kratkim je iz Zagreba na Jesenice že prišel Marcel Rodman, tokrat pa je premik na isti relaciji izvedel še en Slovenec, trener vratarjev Peter Škrabelj.


Škrabelj je že kot igralec nastopal za Železarje, po sezoni 2011-12 pa se je po triletni avanturi v tretji češki ligi upokojil in začel delovati kot strokovni delavec. Pred pridružitvijo Medveščaku je bil kot trener vratarjev tudi v mladi slovenski reprezentanci in v Ljubljani, pri Olimpiji in Slaviji.

Kljub zgodovini z večnimi rivali, se Škrabelj povratka na Jesenice izredno veseli: “Odlično je biti spet na Jesenicah. Zelo sem vesel, da so me poklicali, da sem dobil spet priložnost biti s to ekipo. Kar se tiče jeseniških vratarjev, jih kar dobro poznam. Z Urbanom Avsenikom in Žigo Kogovškom smo delali skupaj v reprezentanci, Clarka Saundersa pa sem si ogledal na več derbijih.”

Osvežitve v trenerskem štabu Jeseničanov bodo prvič na preizkušnji v ponedeljek, ko se bodo Železarji srečali z regijskimi rivali, Triglavom. To bo prva tekma za novega trenerja, Marcela Rodmana.

Avtor: Timotej Prosenc