Med dobitniki točk tudi Slovenca

Nemec Thomas Dressen je zmagovalec prvega letošnjega moškega smuka za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu. Drugi je bil Italijan Dominik Paris, tretje pa sta si delila Švicarja Carlo Janka in Beat Feuz. Med dobitnike točk sta se zavihtela tudi dva naša smukača. Klemen Kosi je osvojil dvajseto, Martin Čater pa šestindvajseto mesto.


Prvi smuk sezone za svetovni pokal je z dobro vožnjo odprl Švicar Mauro Caviezel, a ni dolgo ostal na vrhu. Prva, ki sta ga prehitela, sta bila njegova rojaka Beat Feuz in Carlo Janka, ki sta si na koncu delila tretje mesto. Štiriindvajset stotink pred njima je v cilj prismučal Italijan Dominik Paris (2. mesto), še dve stotinki pa je bil na zahtevni progi hitrejši Nemec Thomas Dressen, ki se je tako na najboljši možni način, z zmago, vrnil v smukaško karavano. Hudo se je poškodoval pred natanko letom dni, na smuku v ameriškem Beaver Creeku.

Med Slovenci najboljši Kosi

Izmed slovenske četverice se je najvišje uvrstil 28-letni Mariborčan Klemen Kosi, ki je po letu dni znova osvojil smukaške točke. Z dvajsetim mestom je dosegel svoj četrti smukaški rezultat v karieri. Šest mest za njim je končal povratnik po poškodbi, Martin Čater, ki je tako prebil led in je zadovoljen z rezultatom, ki je po njegovem mnenju dobra osnova za nadaljevanje sezone. Boštjan Kline in Miha Hrobat nista osvojila točk. Prvi je zasedel 56. mesto, drugi pa je ostal brez uvrstitve.

Trener delno zadovoljen

˝Delno sem zadovoljen. Veseli me predvsem dobra vrnitev Martina Čatra. V zgornjem delu je sicer izgubil veliko časa, zelo dober pa je bil v tehničnem delu. Pohvaliti velja tudi Klemna Kosija, ki na tej progi nikoli ni blestel. Miha Hrobat je žal naredil napako in odstopil. Poizkušal je, a se ni izšlo. Boštjan Kline? Dobro je funkcioniral na treningih, na tekmi pa je bil preveč zakrčen, a ima že jutri novo priložnost, ˝ nam je potem ko je postavil progo za jutrišnji superveleslalom povedal trener Peter Pen.

Vir: Smučarska zveza Slovenije