Maturantka Meta Horvat lačna snega pred novo sezono

Mladi up slovenskega alpskega smučanja Meta Horvat optimistično pričakuje novo zimsko sezono, ki se začenja že čez 79 dni. S preostalim delom slovenske ekipe odhaja na priprave v Argentino.


Komaj 20-letna Horvatova je svetovna mladinska prvakinja v slalomu. Ima tudi že eno člansko uvrstitev na zmagovalni oder, ki jo je dosegla konec januarja v Lenzerheidu. V prihajajoči sezoni bo eno glavnih orožij slovenske ekipe.

V intervjuju za Sportal je povedala, da se veseli prvih treningov na smučeh kot še nikoli. Ima nove Salomonove smuči na katerih se dobro počuti, za njo pa so uspešne kondicijske priprave v Sloveniji. Priprave so potekale v družbi reprezentančnih sotekmovalk, kar ocenjuje kot zelo pozitivno.

Čeprav so jo v preteklosti že povezovali z Andreo Massijem, pa pravi da je trenutno zadovoljna s svojo trenersko ekipo. Z osebnim trenerjem Juretom Hafnerjem se bosta v Argentini posvetila predvsem tehničnemu delu smučanja, tudi v hitrih disciplinah.

Horvatova je sicer pred kratkim opravila tudi poklicno maturo, za las je zgrešila status zlate maturantke. V prihodnje kljub smučarski karieri, tudi študija ne misli postaviti v kot.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: FIS