Mastnak najboljši v Carezzi!

V Italijanski Carezzi se je danes pričela nova sezona svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnih disciplinah. S paralalelnim slalomom je odlično v novo sezono štartal Tim Mastnak, ki si je podredil vso konkurenco, Žan Košir je izpadel v četrtfinalu in je osvojil šesto mesto, Rok Marguč se je poslovil v osmini finala in tekmovanje končal kot 12. V ženski konkurenci je brez izločilnih bojev za las ostala Gloria Kotnik, ki je osvojila 17. mesto.


V osmini finala je Američan Dareen Gardner tekmoval z Mastnakom, ki ga je ugnal in se s tem prebil med osem najboljših. V četrtfinalu je bil boljši še od Aarona Marcha, ki je tekmovanje končal v snegu. V polfinalu je opravil z Avstrijcem Sebastianom Kislingerjem, v finalu pa je za seboj pustil še Benjamina Karla. Najboljši izid 27-letnega Celjana v Carezzi je bila sicer do danes uvrstitev v osmino finala.

“To je bil res odličen štart v novo sezono,” je po prvi slovenski zmagi v tej zimi nasmejano povedal Mastnak, ki je z zmago v Italiji zmagal še drugič v svoji karieri.

Košir ispadel v četrtfinalu, Marguč v osmini finala

V osmini finala je bil uspešen tudi Žan Košir, ki je premagal Francoza Sylvaina Dufourja, v četrtfinalu pa je po napaki predčasno končal nastop in tako zmago prepustil Avstrijcu Andreasu Prommeggerju.

Še en slovenski predstavnik v moški konkurenci Rok Marguč se je za preboj v četrtfinale pomeril z Italijanom Rolandom Fischnallerjem in po napetem finišu izpadel.

Slovenski deskarji so sicer v dopoldanskih kvalifikacijah svoje delo opravili brez napak. Mastnak je bil četrti, Košir je dosegel šesti čas in Marguč osmega.

V ženski konkurenci je Čehinja Ester Ledecka v finalu morala priznati premoč Italijanki Nadyi Ochner.

SLEDI

Po paralelnem veleslalomu v Carezzi bo v soboto še ena tekma v tej disciplini v Cortini d’Ampezzo. Sledil bo tritedenski odmor do naslednje tekme, paralelnega slaloma v Bad Gasteinu, druga postaja v letu 2019 pa bo Rogla, kjer bo paralelni veleslalom 19. januarja.