Marcela Hirscherja tik pred prvenstvom doletela huda bolezen!

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher, ki v Aareju brani naslov v obeh tehničnihih disciplinah je razkril, da njegovo zdravje pred petkovim veleslalomom še zdaleč ni sprejemljivo.


Hirscher je sicer branilec naslova v veleslalomu iz leta 2017, leto pozneje pa je bil zlat tudi na olimpijskih igrah v kombinaciji. Tako tudi na tokratnem SP-ju v Aareju velja za glavnega favorita za zlato v petkovem veleslalomu in nedeljskem slalomu.

Avstrijski mediji so v smučarsko javnost naših severnih sosedov že v sredo vnesli precej nemira s poročilom o njegovi bolezni. Dan pred petkovim veleslalomom se je oglasil tudi 29-letni solnograški smučarski zvezdnik. S hudim prehladom, otečenim grlom in bolečinami v večih delih telesa večino časa preživi v postelji. Najverjetneje gre za hudo okužbo ob kateri najboljši smučar zadnjega desetletja dodaja: »Nisem optimist!« Še prej je favorit za odličja v tehničnih disciplinah odpovedal tudi novinarsko konferenco.

“Še vedno imam na voljo 24 ur, a danes se počutim slabše kot včeraj,” pravi Avstrijec, za katerega je nesrečna bolezen prišla ob najbolj nepravem času. Avstrija ima tako velike možnosti, da izgubi bitko za najprestižnejša odličja. Javnost upa, da se smučarski as pozdravi vsaj do nedelje, ko bo na sporedu, njegova najljubša disciplina, slalomska preizkušnja.

Moški veleslalom, na katerem bodo Hirscherja napadali Žan Kranjec in preostali člani elite, se bo v petek začel ob 14.15 (druga vožnja ob 17.45). Slalom pa bo na SP 2019 na sporedu v nedeljo.