Marcel Rodman začel z zmago, zmaji prerešetali Mariborčane

Po nekoliko daljšem premoru sta danes na led ponovno stopili zasedbi Jesenic in Olimpije. Pred novimi tekmami v Alpski ligi, sta večna rivala čakala obračuna v državnem prvenstvu. Železarji so v Podmežakli gostili HK Triglav Kranj, Ljubljančani pa so gostovali pri HDK Mariboru.


Tekma na Jesenicah je potekala v posebnem vzdušju, saj je na klopi debitiral novi trener in dolgo časa “izgubljeni sin” Jesenic, Marcel Rodman. Rodman je pred tekmo s Triglavom sprejel vlogo favorita, vendar povedal da tekmeca ne podcenjuje. “Vsakega nasprotnika je treba spoštovati in tudi proti ekipi Triglava ne sme biti drugače. Pravzaprav smo imeli res samo en skupni trening, na dan tekme pa bomo imeli krajše razdrsavanje. Bo pa tekma dober test in pokazatelj, kje smo in kaj je treba spremeniti. Na podlagi ponedeljkove tekme bomo že lahko videli, kje smo šibki in kje dobri,” je pred obračunom s Triglavom razpredal Rodman.

Starejši od bratov Rodman je ognjeni krst opravil z odliko, saj je njegove moštvo slavilo s 7-2. Dvakrat je zadel Bašič, po enkrat pa so se med strelce vpisali Avsenek, Kalan, Čimžar, Pem in Brus. Po tekmi je bil novi trener zadovoljen: “Občutki so dobri. Zadovoljen sem z odzivom fantov. Kar nekaj stvari je bilo drugačnih, sploh za mlade, ki so se nam pridružili šele v nedeljo. Tempo je bil dober, nasprotnik je bil kar trd, sploh prvo tretjino so dobro z nami drsali. Veliko dobrih stvari je bilo narejenih, a pred nami je še velik kup detajlov, ki jih moramo doreči. Pred sredino tekmo trenerski štab čaka še kar nekaj dela.”

Dobro formo je pokazala tudi HK SŽ Olimpija. Zmaji so v Mariboru bruhali ogenj, in Štajerce odpihnil s kar 2-15. Za Olimpijo je ta zmaga ključna pri nabiranju samozavesti, ki bo nujna v sredo, ob 19.15, ko v Tivoli prihaja Salzburg. Tudi Železarji bodo v sredo, ob 19.00 igrali na domačem ledu, v goste namreč prihaja Rittner Buam.

V soboto nas čaka nov hokejski praznik, v Ljubljani bo na sporedu nov večni derbi. Točke bodo tokrat štele le v sklopu Alpske lige.

Avtor: Timotej Prosenc