Marcel Hirscher spisal zgodovino!

Po zmagi na tradicionalnem veleslalomu v švicarskem Adelbodnu je danes Marcel Hirscher dobil še slalom. s to zmago je ponovil lanski dosežek in osvojil dvojček zmag v Adelbodnu, ob tem pa se še vpisal v zgodovino in postal edini smučar v zgodovini z 9 zmagami na enem prizorišču. Štefan Hadalin je tekmo končal na odličnem 10. mestu.


Trenutno najboljši smučar Marcel Hirscher je danes spet pkazal svojo dominanco v Adelbodnu in z že svojo 9 zmago na tem prizorišču postal edini smučar v zgodovini, ki ima toliko zmag na enem prizorišču. Na drugem mestu se je tako za izjemnim Avstrijcem znašel Francoz Clement Noël, ki je z dlično finalno vožnjo napredoval iz 5. mesto na 2. . Na stopničkah pa se jima je še pridružil Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zaradi napake v zgornjem delu, izgubil kar nekaj časa in zastal za Hirscherjem za 0,71 sekunde. Prvouvrščeni po prvi vožnji Marco Schwarz pa ponovno ni zdržal pritiska svojega rojaka in je isto kot v Zagrebu ko je po prvi vožnji vodil v finalni vožnji odstopil in tako je že druga priložnost za vrhunski dosežek splavala po zlu.

Na današnji tekmi pa so bili tudi trije Slovenci. Prvi Štefan Hadalin se je v težkih razmerah v močnem sneženju že v prvi vožnji odrezal odlično in bil na 13. mestu v drugi  vožnji pa je še nekaj dodal in končal tekmo v Adelbodnu na odličnem 10 mestu z zaostankom 2,22sekunde za Hirscherjem. Preostala dva Jakob Špik in Žan Kranjec pa se žal nista uvrstila v finalno vožnjo in  sta tekmo končala na 41. in 52. mestu.

Hirscher v svojem svetu!

Za Marcela Hirscherja je to bila 67. zmaga v svetovnem pokalu, ter deveta v tej sezoni. Zmagal je že včeraj v veleslalomu in v Adelbodnu tako že drugič zapored zmagal na obeh preizkušnjah. Sicer pa je v tem švicarskem smučarskem središču že 5 krat zmagal v najbolj tehnični disciplini in 4 krat v veleslalomu. Skupno pa se lahko pohvali z kar 16 stopničkami oz. tako imenovanimi “zvonci” iz Adelbodna.