Marcel Hirscher bo vendarle nadaljeval kariero?

Avstrijski super šampion Marcel Hirscher ljubitelje alpskega smučanja že nekaj časa pušča v negotovosti. Pojavljajo se namreč govorice o zaključku kariere 30-letnika, ki je v pretekli sezoni ponovno dvignil veliki kristalni globus. Pri naših severnih sosedih pa so prejšnji konec tedna vendarle dobili Hirscherjev namig, ki naj bi kazal na to, da lastnik 20 kristalnih globusov smuči še ne misli postaviti v kot.


Marcel Hirscher sicer še vedno ni uradno potrdil nadaljevanja kariere, vendar je na avstrijski gala prireditvi Romy močno namignil, da bo tudi prihodnjo sezono del smučarske karavane. Na omenjeni prireditvi Avstrijci podeljujejo nagrade za priljubljenost in Hirscher je prejel nagrado za TV trenutek leta. Ta trenutek je bila njegova zmaga na nočnem slalomu v Schladmingu, Hirscher pa je ob prejemu kipca tudi nagovoril zbrane medije.
“Hvala vsem, ki sooblikujejo smučarski šport. Ponosen sem, da prevzemam priznanje, ki pa pripada smučarskim gledalcem. Hvaležen sem jim, obenem pa upam, da bo tako tudi v prihodnje. Veselim se poletja, a kmalu bo prišla zima in nadaljevanje,” je povedal lastnik 67. zmag svetovnega pokala in s tem praktično potrdil, da bo tudi prihodnjo zimo zraven. Kljub temu pa ta izjava uradno ne potrjuje še ničesar, jo pa avstrijska javnost jemlje kot močan indikator športnikove končne odločitve.

V primeru, da bi se Hirscher odločil zaključiti nadvse uspešno kariero vsekakor ne bi bil edini smučar, ki bi letos sprejel to odločitev. Do sedaj so se po koncu sezone že poslovili Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Felix Neureuther, Frida Hansdotter, Thomas Fanara, Mathias Hargin, Erik Guay, Werner Heel, Sandro Viletta, Patrick Küng, Natko Zrnčić-Dim…