Marcel Hirscer še zadnjič v Kranjski Gori?

Obstajajo vedno večja namigovanja, da bomo letos spremljali zadnji Vitranc Marcela Hirscherja. Zmagovalec zadnjh petih od šestih tekem v Kranjski Gori namreč že nekaj let napoveduje svoje slovo, tokrat pa naj bi tisti, ki Avstrijca najbolje poznajo potrdili, da najverjetneje misli resno.


Na Kranjsko Goro Marcel Hirscherja prav gotovo vežejo lepi spomini. Ne samo, da je tu prvič stal na odru za zmagovalce (to mu je uspelo leta 2008 v družbi Ivice Kostelića in Manfreda Moelgga). Pod Vitrancem je avstrijski šampion zbral kar 6 zmag in 14 uvrstitev na zmagovalni oder. Vse to pa je le majhen delež njegovih kariernih uspehov. 30-letnik ima namreč že 68 zmag in 137 stopničk v svetovnem pokalu. To mu je uspelo zgolj na 241 tekmah!

Klkub temu, da Hirscher še zdaleč ne spada med ultra veterane pa se v zadnjih letih, v javnosti, vse bolj pojavljajo govorice, da ima težave z motivacijo in predajanjem tekmovalnemu ritmu. “Ne vem, ali se bom prihodnje leto še vrnil kot aktivni tekmovalec,” je že ob koncu lanskega Vitranca povedal Hirscher in se nato vendarle ugriznil v jezik. Letos se pojavljajo podobne napovedi in prav možno je, da bo večtisočglava množica v Kranjski Gori enega največjih alpskih smučarjev vse časov letos videla zadnjič.

Program pokala Vitranc

Danes:

11.30 veleslalom – 1. vožnja
14.30 veleslalom – 2. vožnja (predvidoma)
Jutri
9.30 slalom – 1. vožnja
12.30 slalom – 2. vožnja