Marc Gisin po hudi poškodbi končno vstal s postelje

Šest dni po hudem padcu Marca Gisina v Val Gardeni, ko se je odvijala tekma za svetovni pokal v smuku so iz Luzerna sporočili, da je bil odpuščen z oddelka intenzivne nege. Sedaj ga čaka daljše obdobje rehabilitacije.


Povezana slika

Švicarski smučar Marc Gisin je pred slabim tednom izgubil boj s smukaško progo Saslong. V Italiji je na smuku za svetovni pokal v Val Gardeni pri več kot sto kilometrov na uro hudo padel. Potem, ko so se mu prekrižale smuči ga je še vrglo v zrak. Ob pristanku je padel na bok in z desno stranjo udaril na trdo površino zasnežene proge.  Izgubil je zavest in ostal je negiben na snegu skoraj dvajset minut. Takoj so ga odpeljali v Luzernm, kjer so ga v sredo operirali.

Ob padcu si je zlomil nekaj reber in poškodoval pljuča. Kot so poročali Švicarji je danes prvič vstal s postelje in tudi zapustil intenzivno nego. “Marc Gisin zdaj potrebuje veliko počitka, da bo povsem okreval po padcu,” so še dodali.

Nesrečni Gisin je imel že veliko težav s poškodbami. Leta 2015 je imel po padcu v Kitzbühlu poškodbe možganov, leta 2012 pa si je v Crans Montani strgal križne vezi.

Avtor: Edisa Abdič