Marc Gisin izven smrtne nevarnosti!

Po grdem padcu na včerajšnji smukaški tekmi v Val Gardeni so iz bolnišnice v Bolzanu sporočili, da je stanje Švicarja Marca Gisina stabilno, kljub nekaterim kar hudim poškodbam. Iz italijanske bolnišnice so ga že prepeljali v švicarsko bolnišnico v Luzernu, kjer ga čakajo še dodatne preiskave.


Spomnimo se, nesrečni 30-letni Švicar je na včerajšnjem smuku na progi Saslong tik pred predelom imenovanim “kamelje grbine” prekrižal smuči in izgubil ravnotežje, ob padcu je nato močno z glavo treščil ob snežno površino in izgubil zavest. Po več kot polurni oskrbi na progi, je bil nato s helikopterjem prepeljan v bolnišnico v Bolzano. Marc Gisin je bil dolgo časa nezavesten, nato pa so iz švicarskega tabora sporočili, da je švicarski smučar le prišel k zavesti in da je njegovo stanje stabilno.

Danes pa so iz Švicarske smučarske zveze sporočili, da je Gisinovo stanje stabilno ter da je izven smrtne nevarnosti, zato so ga že prepeljali iz bolnišnice v Bolzanu v Švico, kjer bodo v Luzernu opravili še dodatne preiskave. Po pisanju časnika Švicarskega Blicka, naj bi švicarski smučar utrpel zlom štirih reber, ob tem pa naj bi imel še poškodovana pljuča in medenico. Ob padcu pa je utrpel še pretres možganov in letošnja sezona naj bi bila zanj že končana.

Kako pa kaže na današnjem smučarskem prizorišču v Alta Badii?

Trenutno pa poteka v Alta Badii tretji letošnji veleslalom za moški svetovni pokal. Po izjemni prvi vožnji močno vodi Avstrijec Marcel Hirscher, ki ima pred drugouvrščenim Švedom Mattsom Olssnom kar 0,94 sekunde prednosti. Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, je za Hirscherjem zaostal za 1,55 sekunde in se uvrstil na odlično 6. mesto. Od Slovencev sta na štartni listi bila še dva Slovenca Štefan Hadalin in Miha Hrobat, a nobenemu se ni uspelo uvrstiti v finalno vožnjo.

Druga vožnja pa se bo začela ob 13. uri.

 

Avtor: Aljoša Gregorec