V stiku z vrhom, a manjkala pika na i

Hrovat, Robnik, Bucik, Dvornik (foto: Smučarska zveza Slovenija)

Slovenske veleslalomistke so na včerjašnjem veleslalomu v Soeldnu potrdile zelo dobro pripravljenost. Strokovni štab na čelu s trenerjem Janezom Slivnikom je bil lahko zadovoljen z rezultatskim izplenom, malce grenkega priokusa pa je bilo le zaradi zdrsa Mete Hrovat v drugi vožnji.


Prva tekma sezone se je razpletla z zmago mlade Novozelandke Alice Robinson, ki je v finalnem nastopu prehitela vodilno po prvi vožnji Američanko Mikaelo Shiffrin, tretje mesto pa je zasedla izkušena Francozinja Tessa Worley. Točke svetovnega pokala sta osvojili Tina Robnik in Ana Bucik, medtem ko je Meta Hrovat zapravila lepo priložnost za vrhunski rezultat, Neja Dvornik pa je bila v prvo prepočasna za nastop v finalu.

Tekma v Soeldnu dobra lekcija

“Naredila sem veliko, začetniško napako. Upam, da me bo to izučilo in je ne bom več ponovila. Današnja tekma in napaka je zame predvsem dobra lekcija in prav zato se že toliko bolj veselim in nestrpno čakam na naslednjo veleslalomsko tekmo v Združenih državah Amerike,” je dogajanje v Soeldnu opisala 21-letna Meta Hrovat, ki je po prvi vožnji zasedala odlično četrto mesto.

Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin je tokrat ostala brez zmage
Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin je tokrat ostala brez zmage

Najbolj zadovoljna z izkupičkom je bila lahko Tina Robnik, ki se je v finalu prebila iz 20. na 11. mesto in s tem izenačila svojo tretjo najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. “Seveda se pozna, da kar nekaj časa nisem tekmovala. Sem zadovoljna, a vem da zmorem še precej več!”je pojasnila 28-letnica.

Rezultat kariere za Bucikovo

Na ledeniku Rettenbach je s 23. mestom najboljši veleslalomski rezultat v karieri zabeležila Ana Bucik, ki je bila razumljivo dobre volje: “To je bila ena težjih tekem zame. Dejstvo je, da doslej na težkem terenu na ledeniku Rettenbach še nikoli nisem bila niti blizu trideseterice. Tako da sem zadovoljna. Lepo sem in smo začeli sezono, upam na čim boljše nadaljevanje.”

Ana Bucik je v Soeldnu prišla do veleslalomskega rezultata kariere
Ana Bucik je v Soeldnu prišla do veleslalomskega rezultata kariere

Slovenke so v stiku z vrhom

Trener Janez Slivnik je takole ocenil nastop slovenske vrste: “Škoda, da se je to zgodilo ravno Meti in tako nismo postavili pike na i ekipnemu uspehu. Tina se je vrnila po poškodbi, enajsto mesto je odlično. Ana me je razočarala v strmini, kjer ni pokazala smučanja s treninga. Lahko bi bila precej višje. Ampak, led je prebit! Dejstvo je, da smo poleg, v stiku z vrhom, kar je bistveno. Če bomo dobro delali še naprej, bodo prišli tudi še boljši rezultati.”