Mala katastrofa Kraljev v Staples centru! Sedaj prihaja Vancouver

Anže Kopitar in soigralci nikakor ne morejo ujeti zmagovalnega ritma. Potem, ko je po zmagi nad, sicer šibkejšim moštvom St. Louisom, kazalo na boljše čase, pa so si Kalifornijci privoščili visok poraz (3:7) na domačem ledu. Njihovi krvniki so bili tokrat Colorado Avalanche.


Igralci Colorada so nadzorovali srečanje vse tri tretjine. Prvi del so sicer dobili z minimalnim vodstvom 1:2, nato pa so v drugi tretjini pobegnili že na 1:4. V zadnji tretjini so zabili še tri gole in v nekem trenutku je domači semafor kazal celo rezultat, 1:7. Pravo malo katastrofo so Kralji nato izničili v zadnjih momentih srečanja, ko so zadeli dvakrat in postavili končni rezultat, 3:7. Anže Kopitar na tej tekmi ni vpisal novih točk.

Za Los Angeles so zadeli Kyle Clifford, Matt Luffin in Austin Wagner. Če želijo pri Kingsih v kopici slabih rezultatov najti pozitivne zaključke, jih morda lahko najdejo v vzponu Matta Luffina, komaj 21-letnega Kanadčana iz Oakvilla, ki je zadel že na drugi zaporedni tekmi. Tudi za Wagnerja je bil to prvi gol v ligi NHL.

Kar lahko skrbi strokovni štab je dejstvo, da so na domačem terenu prejeli kar 7 zadetkov, od tega so kar 4 ploščki končali za hrbtom Cala Petersena. Prav 24-letni vratar je na prejšnji tekmi dočakal celo prvi “shutout” v karieri, debakel proti Coloradu pa verjetno na njegovo samozavest ne bo vplival ravno blagodejno. V zadnji tretjini je Petersena med vratnicama zamenjal rezervni vratar, veteran Peter Budaj.

V taboru Los Angeles Kingsov pa imajo še več novih skrbi. Po poškodbah Jonathana Quicka, Jacka Campbella, Trevorja Lewisa in Jonnyja Brodzinskega, se je na tej tekmi poškodoval še Adrian Kempe. Koliko časa bo odsoten z ledu še ni znano.

Los Angeles tako ostaja trdno na zadnjem mestu Zahodne konference. Naslednje srečanje jih čaka jutri, ko v Staples center prihaja Vancouver. Vancouver trenutno zaseda 9. mesto in je tako 6 mest pred Kralji. Tudi Vancouver je trenutno v nizu slabših rezultatov, tako, da bo šlo za obračun dveh ranjenih levov.

Avtor: Timotej Prosenc