Mäkäräinenova na zasledovanju ubranila zmago

Z žensko zasledovalno preizkušnjo se je končal pokljuški delež svetovnega pokala v biatlonu. Včerajšnjo šprintersko zmago je z brezhibnim streljanjem ubranila neustavljiva Finka Kaisa Mäkäräinen. Brez zgrešenega strela sta se na zmagovalni oder zavihteli še Italijanka Dorothea Weirer kot druga in Paulina Fialkova, ki je bila tretja.


Današnji odlični strelski pogoji so rezultirali v izjemno streljanje in rekordno malo število zgrešenih strelov med prvo dvajseterico. Od včerajšnjih prvih treh tekmovalk svoje prednosti ni zadržala le Francozinja Justine Braisaz. Na tretjem mestu jo je nadomestila Paulina Fialkova, ki je s hitrim finišem prehitela Italijanko Liso Witozzi, ki je končala na 4. mestu. Njena rojakinja Dorothea Weirer, je bila zmagovalki s svojim značilnim hitrim streljanjem vseskozi za petami, a je Mäkäräinenova še enkrat več pokazala, da je za biatlonsko zmago poleg dobrega streljanja potreben tudi odličen tek.

Na Pokljuki so organizatorji nadvse zadovolnji z množičnim obiskom in pa tudi z vremenom, ki jim je v devet-dnevnem programu zagodel le enkrat. Tako v ženski kot v moški konkurenci se je pokazalo, da so razlike majhne zmage pa težko dosegljive. Naslednja postaja za neutrudne biatlonce bo prihodnji teden v Hochfilznu.

Avtor: Nel Daugul