Luka Gračnar zaustavil Salzburg! Drugi zaporedni poraz Fehervarja!

Kot veleva že tradicija, 1. januar ekipam v ligi Ebel ni nudil počitka. Na ledu je stalo tudi pet slovenskih hokejistov. Anže Kuralt zaradi kazni ni igral in je lahko le opazoval kako je njegov Fehervar izgubil še drugič zapored. Luka Gračnar se je izkazal v Salzburgu, kjer je zbral kar 44 obramb.


Fehervar je še proti Linzu, v prejšnjem krogu, lovil osmo zaporedno zmago v razširjenem avstrijskem prvenstvu. To bi bil klubski rekord, ki pa ga Madžari niso dosegli, nekaj je k temu pripomogla tudi kazen, ki jo prejel Anže Kuralt. Na tekmi proti Dunaju je namreč nepravilno štartal na nasprotnika in zaradi naleta v glavo, naknadno prejel prepoved igranja na dveh tekmah. Tako so se morali njegovi soigralci danes z Dunajčani spoprijeti sami, pri čemer pa je bila uspešnejša vodilna ekipa prvenstva (4-2). Fehervar z 52. točkami zaseda sedmo mesto.

Junaška je bila nocojšnja predstava Luke Gračnarja, čigar motivacija je bila proti Salzburgu, za katerega je igral še kot mladinec očitno zelo velika. Ob 44 zaustavljenih strelih je njegov Innsbruck v gosteh slavil s tesnim izidom, 2-3. Innsbruck je trenutno šele na desetem mestu, vendar najbližja moštva na lestvici niso preveč oddaljena.

Pri Medveščaku, kjer kljub finančnim težavam še vedno vztrajajo trije Slovenci, Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič, so vpisali nov poraz. Razplet je bil pričakovan, saj so Zagrebčani gostovali v Gradcu, Avstrijci so bili boljši s 6-2. Ken Ograjenšek zaradi poškodbe ni igral. Mark Čepon je vpisal podajo pri prvem zadetku Medvedov za znižanje na 1-6. Gradec še vedno drži drugo mesto, 3 točke jih loči od vodilnih Vienna Capitals. Medveščak ostaja trdno na zadnjem mestu.

Nove tekme v ligi EBEL bodo na sporedu 4. januarja.

Avtor: Timotej Prosenc