Luka Dončić obiskal Kopitarja ob zmagi Kraljev

V noči na petek so v, zadnjem čase “slovenskem”, Dallasu gostovali Los Angeles Kings, ki so z 2-1 ugnali domačine in se znova osvobodili zadnjega mesta. Anže Kopitar je na tekmi ostal brez točk, najprej mu je bila pripisana podaja, ki pa so jo po ogledu posnetka izbrisali iz Hrušičanove statistike. Oči slovenskih navijačev so bile poleg Kopitarja uprte tudi v Luko Dončića, ki je prost večer izkoristil za ogled NHL tekme na kateri je nastopil njegov rojak.


Kopitar je sodeloval pri zadetku Kraljev v prvi tretjini, ki so ga najprej pripisali Dustinu Brownu, vendar je kasneje kot strelec obveljal Drew Doughty tako da je Kopitar ostal brez točk. Odločilni zadetek za goste je zabil Carl Hagelin, nekdanji igralec Pittsburgha za kogar je bil to tudo prvenec v dresu Kraljev. Izkazal se je tudi vratar Los Angelesa Jack Campbell, ki je zbral 29 obramb.

Luka Dončič najprej na tribuni, nato še v garderobi

Obračun med Dallas Stars in Los Angeles Kings je spremljala tudi slovenska košarkarska senzacija Luka Dončić. Najprej so ga kamere med tekmo zasačile na tribunah American Airlines Centra, kjer je Dončić gotovo spodbujal svojega rojaka, obenem pa vseeno ostal zvest navijačem Dallasa, saj je nosil zeleni dres domačega hokejskega moštva. Njegovo prisotnost so opazili tudi pri Kraljih, kjer so na svojem Twitter profilu zapisali: “Pozdravljen Luka Dončič. Upamo, da se bosta z Anžetom Kopitarjem srečala po tekmi.” Navdušenje so izrazili tudi pri Dallas Stars, sploh ker je slovenski reprezentant oblekel njihov dres.

Po srečanju sta se imela oba slovenska šampiona priložnost tudi osebno spoznati. Med seboj sta spregovorila nekaj besed, nastale pa so tudi fotografije, ki so prav tako zaokrožile po socialnih omrežjih. Anže Kopitar se s slovenskimi kolegi, ki si kruh služijo v ZDA rad srečuje. Pred leti se je na tekmi že srečal z Sašo Vujačićem in Goranom Dragićem, ko so se njune NBA kariere križale z tekmami Kraljev.

 

V noči na nedeljo bodo Los Angeles Kings gostovali pri Coloradu.

Avtor: Timotej Prosenc