Los Angeles Kings: Zmaga in 300. gol Anžeta Kopitarja

V nočni tekmi so Kralji v Staples centru ugnali Edmonton. Bili so precej boljši nasprotnik, kar potrjuje tudi končnih 4-0, še bolj pa slovenske ljubitelje hokeja lahko veseli lep mejnik Anžeta Kopitarja. Hrušičan se je namreč veselil 300. zadetka v ligi NHL, vse pa je seveda dosegel v dresu Kraljev. Domači navijači so Kopitarjev zadetek pozdravili z bučnim aplavzom. Poleg kapetana je še en jubilej slavil vrata Jonathan Quick, s 300. zmago v karieri.


Kaj kmalu po prihodu igralcev na led je bilo jasno, da bo ta večer pripadal gostiteljem. Srečanje je bilo odločeno praktično v 14. minutah. Najprej je v 4. minuti svoj šesti gol v sezoni dosegel Kyle Clifford, ki je lepo pridrsal pred gostujočega vratarja in plošček mimo njega spravil v mrežo. Šest minut kasneje je Kraljem srečo znova prinesla samostojna akcija. Tokrat je bil na delu Tyler Toffoli, ki je ploščico najprej speljal obrambi Edmontona, nato pa nakazal “backhand” udarec in s tem prelisičil vratarja Mikka Koskinena, ter plošček pospravil v nebranjeni del gola. Tretji zadetek v prvi tretjini je dosegel Jeff Carter, znova po hitrem protinapadu, ko je z diagonalnim strelom nad desnim ramenom matiral Koskinena.

V drugi tretjini je namesto Koskinena v igro vstopil Cam Talbot, ki je poskrebel za nekoliko stabilnejše branjenje in novih zadetkov Kraljev ni bilo vse do 51. minute. Takrat je na sceno stopil Kopitar, ki je bil v samostojni akciji presenetil Talbota in šele kot peti igralec Kraljev dosegel 300. zadetek v karieri. Pred njim je to uspelo zgolj Lucu Robitailleju (557 zadetkov), Marcelu Dionnu (550), Davu Taylorju (431) in Bernieju Nichollsu (327). “To je nekaj posebnega. Če sem iskren, sem si želel, da bi mi prej uspelo priti do te številke. Sem ponosen na ta dosežek,” je po tekmi in doseženem jubileju povedal Kopitar, ki pa je vesel tudi dosežka svojega vratarskega kolega. “Mislim, da je najboljši vratar na svetu. Lahko smo srečni, da igramo z njim, za piko na i mu je uspelo še brez prejetega zadetka.” Quick je dosegel svoj 51. “shutout”, z boljšim dosežkom se lahko pohvalijo le štirje aktivni vratarji v ligi NHL.

Los Angeles Kings so znova ubežali zadnjemu mestu, še vedno pa jih do mesta, ki še vodi v končnico loči osem točk. To pozicijo zasedajo njihovi Kalifornijski rivali Rački iz Anaheima. Tudi v naslednjem krogu, ki bo na sporedu v ponedeljek, se bodo Kralji pomerili s kalifornijskim moštvom. Čaka jih namreč gostovanje v San Joseju.

Avtor: Timotej Prosenc