Los Angeles King: Vsega ne moreš zmagati, Vegas tokrat uspešnejši!

Zmagoviti niz Kraljev je bil včeraj prekinjen. Po štirih zaporednih zmagah so Kalifornijci znova pokleknili v Staples Centru. Usoden je bil lanski finalist, Vegas, ki so ga hokejisti Los Angelesa v tej sezoni že premagovali. Anže Kopitar je zabil edin gol za domače moštvo. Rezultat 4-1 sicer ni povsem realen prikaz dogajanja na ledu, saj so gostje sprožili zgolj en strel proti vratom več od Kraljev.


Znano je že, da v tej sezoni Los Angeles težje prihaja do zmag, ko enkrat lovi zaostanek. Podoben scenarij se je ponovil tudi tokrat. Vegas Golden Nights so namreč povedli že v 5. minuti, preko Williama Carrierja. Hrušičan je uspel izenačiti tip pred iztekom igralnega časa v prvi tretjini, saj je bilo na semaforju zgolj še pet sekund časa. Težkega dela pri zadetku Kopitar ni imel, saj je napad Kraljev izigral vratarja Malcolma Subbana in obrambo Vegasa, tako da je Kopi plošček pospravil v nebranjeno mrežo.

V drugi tretjini so gostje pobegnili na dva gola prednosti. Najprej je v 33. minuti zadel Alex Tuch, nato pa v 44. še William Karlsson. Zaostanek je pri Kraljih izzval popolno ofenzivo, saj niso imeli česa izgubiti, a jim izredno razpoloženega vratarja Subbana ni več uspelo premagati. V zadnjih minutah so poskušali tudi z igro brez vratarja, kar je izkoristil Paul Stastny in postavil končnih 4-1.

Kopitar je na ledu prebil 22. minut in po tekmi poskušal optimistično gledati na nove preizkušnje.Najpomembnejše je predvsem, da jutri pridemo v dvorano pripravljeni na nov trening. Nekaj ​​stvari bomo popravili in se pripravili na Colorado,” je Kopitar z mislimi že pri gostovanju v Koloradu,  ki bo na sporedu na Silvestrovo. Kralji so s tem porazom ostajajo moštvo z najslabšim izkupičkom v ligi.

Avtor: Timotej Prosenc