VIDEO: Ljubljansko slavje v Italiji, Jeseničani iz primeža izpustili vodilne

Olimpija Jesenice Andrej Hebar (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Sobotni obračuni v Alpski hokejski ligi so slovenskima predstavnikoma prinesli polovičen izkupiček. Olimpija je tesno slavila v Italiji, Jesenice pa so nesrečno klonile v domači Podmežakli.


Ljubljanski hokejisti nadaljujejo z uspešnimi nastopi v Alpski ligi. V soboto zvečer so gostovali v italijanskem Vipitenu in tam ugnali domače Broncose z 1:2. Zmaje je v vodstvo popeljal Anže Ropret v 15. minuti, čez pol ure pa so domačini prišli do izenačenja. Hokejisti HK SŽ Olimpije so se v zadnji tretjini odločno podali po zmago, ki jim jo je dobrih pet minut pred koncem zagotovil Žiga Pešut in zmaji so se učvrstili na tretjem mestu na lestvici.

Zadnja tretjina usodna za Jesenice

Na Jesenicah je dolgo kazalo na to, da bi lahko domačini premagali vodilni Asiago, a se jim načrt ni izšel. Prvo tretjino so železarji z zadetkoma Erika Svetina in Andreja Hebarja odločili v svojo korist z 2:1. Skoraj tisoč domačih navijačev se vendarle ni moglo veseliti zmage, saj so gostje v 54. minuti izenačili, 31 sekund pred koncem tretje tretjine pa dosegli še zmagovit zadetek.

Lestvica Alpske lige