Lindsey Vonn se vrača!

Vodja ameriške ekipe Paul Kristofic je med tekmami v Val Gardeni napovedal vrnitev v karavano svetovnega pokala ameriške smučarske zvezde Lindsey Vonn, in to že januarja. Vonnova si je namreč 19. novembra poškodovala koleno na treningu in tako do zdaj še ni tekmovala.  


Rezultat iskanja slik za lindsey vonn lake louis

Ženski del karavane se že pripravlja na nadaljevanje sezone v Val Gardeni. Na startu bomo pogrešali damo svetovnega pokala Mikaelo Shiffrin. Sporočila nam je, da potrebuje počitek in tako ne bo tekmovala, vendar pa bo na tekmo vseeno prišla v vlogi gledalke. Na Instagram profilu je zapisala: ” Komaj čakam, da si ogledam tekmo in navijam za punce”! Po drugi strani pa je vodja reprezentance povedal, da Lindsey Vonn uspešno opravlja rehabilitacijo in vrnitev načrtuje januarja. Njen prvi nastop po poškodbi bo v St. Anton, ki bo 12. in 13. januarja gostil superveleslalom in pa smuk. Vonnova se vrača z razlogom. Še vedno je na lovu na rekordno število zmag v svetovnem pokalu. Trenutno ima 82 zmag, doseči pa hoče Ingemar Stenmarkovo število, ki jih ima 86.

Lindsey bo imela enajst tekem, torej enajst priložnosti za štiri zmage, s katerimi bo dohitela Stenmarka. Poleg preizkušenj v St. Antonu bo predvidoma tudi enak program v Cortini d’Ampazzo 19.-20.1., nato še smuk in superveleslalom v  Garmisch-Partenkirchnu, ki bo 26.-27.1., smuk v Carns Montani 23.2., pa tudi obe hitri preizkušnji na olimpijskih progah Rosa Hutor nad Sočijem 2.-3.3., na koncu še klasični finalni program, ki pa bo leta 2019 potekal v Soldeu.

Zadnji nastop svoje velike kariere bo Lindsey, ena najboljših smučark vseh časov v sezoni 2019/20 zaključila v Lake Louisu, kjer  načrtujejo tudi poimenovanje proge z njenim imenom. Kot je v preteklosti že povedala javnosti: “Lake Louise je zame nekaj posebnega. Veliko mi pomeni, da mu nekateri domačini pravijo kar Lake Lindsey. Ustvarila sem poseben odnos z otroki tukaj. Želim deliti to izkušnjo z njimi, z vsemi navijači. Želim še enkrat stati na startu. Želim se še enkrat podati na progo, četudi ne bi bila v boju za zmago.”  je zelo očitno, da bi se od športne kariere rada poslovila prav tam, kjer se počuti domačo. Povedala je še: ‘‘Želim zadnje spomine, zadnje fotografije. Poškodba mi je to preprečila. Če se ne bi še enkrat podala s starta, bi to obžalovala do konca življenja. To mi veliko pomeni”.

 

Avtor: Edisa Abdič