Lindsey Vonn: Prestara sem za to “sranje”

Superveleslalomska preizkušnja na svetovnem prvenstvu v Aareju je postregla z novim padcem Lindsey Vonn. Vonnova je v intervjuju po tekmi spregovorila o podrobnostih padca in sprejemanju dejstva, da bo njena kariera po nedelji končana.


Že takoj po prihodu na tiskovno konferenco je bilo ob pogledu na obraz Američanke jasno, da je tudi tokrat ni odnesla povsem nepoškodovana. “Da, imam manjšo modrico in počutim se kot da bi me zbil tovornjak. Drugače se počutim odlično,” se je nekoliko sarkastično na svoj račun pošalila Vonnova. “Moja kolena so v enakem stanju kot prej, kar je dobra novica. Me bo pa vse bolelo, imela bom boleč vrat. Pri padcu sem ostala tudi brez sape tako, da bom bolečino čutila tudi v rebrih. Ampak v redu bom. Nedelja bo odličen dan,” je z mislimi na svojo zadnjo tekmo v karieri že osredotočena svetlolasa šampionka.

Vzrok padca ji še ni povsem jasen, morda bo več izvedela ob ogledu posnetka. “Ne vem, zgodilo se je res na hitro. Mislila sem, da imam pravo linijo. Tega res nisem pričakovala,” je Vonnova izrazila šok ob novem hudem padcu. “Moja prva misel je bila kaj “hudiča”… Zakaj sem spet v ogradi. Rada bi izrekla še kako kletvico pa se moram vzdržati. Vprašala sem se zakaj sem sploh tukaj. Prestara sem za to “sranje”.”

Pogrešala bo hitrost in adrenalin

Vseeno za Vonnovo hiter zaključek športne poti ne bo enostaven, kljub temu pa se poskuša s tem sprijazniti. “Je kar je, sedaj ničesar ne morem spremeniti. Delala sem na meji človeških sposobnosti. Vrnila sem se po veliko preveč poškodbah in tega nisem več sposobna početi. Takšno je življenje. Mislim, da je 82 zmag nekaj na kar je človek lahko ponosen.”

Pogrešala bo predvsem občutke, ki jih alpsko smučanje prinaša. “Nikjer drugje ne moreš dobiti adrenalina in hitrosti kot je to prisotno pri alpskem smučanju. Podoben občutek sem dobila še pri vožnji formule 1, a še vedno ni bilo enako.” Na nedeljskem smuku bo Vonnova tako nastopila še zadnjič, kljub težavam ki jih ima v zadnjem času pa je novinarjem zabičala naj je še ne odpišejo.

Avtor: Timotej Prosenc