Liga EBEL: Uspešen strelski večer slovenskih hokejistov

Včeraj je v Ligi Ebel potekal pester večer v katerem so svojo vlogo odigrali tudi Slovenci. Medveščak, kjer igrajo trije slovenski hokejisti, se je kljub velikim finančnim in kadrovskim težavam znotraj kluba, dobro upiral Innsbrucku. Zmage se je na koncu vseeno veselila ekipa Luke Gračnarja, ki je branil vso tekmo. Kuraltov Fehervar je na domačem ledu ugnal KAC Klagenfurt.


Medveščak, ki ga je po objavi težav s sponzorjem zapustilo že kar nekaj igralcev, med drugim tudi trener Aaron Fox, se je na Tirolskem dobro kosal z Innsbruckom. Na koncu so bili domačini boljši s 3-2, z dvema podajama pa sta se izkazala Mitja Robar in Nik Simšič. Simšič je podal za izenačenje Medvedov, Robar pa za drugi zadetek Medvedov. Tretjega Slovenca pri Medveščaku, Marka Čepova, ni bilo v postavi.

Na Madžarskem je blestel Anže Kuralt, ki je ob zmagi Fehervarja, Celovcu zabil kar dva gola. Kuralt je dosegel drugi in tretji zadetek. Fehervar se z 40 točkami sicer nahaja na 8. mestu lige EBEL. Na prvem mestu ostajajo Vienna Capitalsi, ki so v derbiju kroga, po kazenskih strelih ugnali Rdeče Bike iz Salzburga.

Prva tekma 28. kroga je bila sicer odigrana že v nedeljo, ko je Gradec, kjer igra Ken Ograjenšek, izgubil z Bolzanom. Ob porazu, 2-6 je Ograjenšek prispeval podajo, njegova ekipa pa je trenutno na tretjem mestu, potem ko so dolgo časa zasedali tudi vodilni položaj.

Avtor: Timotej Prosenc