Liga EBEL: Slab večer za slovenske hokejiste. Do zmage le Kuralt.

Slovenska falanga v ligi EBEL, ki sestoji iz šestih hokejistov ni imela svojega večera. Zmage se je s svojim Fehervarjem veselil edino Anže Kuralt. Trije Slovenci, ki si kruh služijo v Medveščaku, Mark Čepon, Mitja Robar in Nik Simšič so na Dunaju doživeli že peti zaporedni poraz. Innsbruck, Luke Gračnerja je pokleknil proti Salzburgu, nesrečno pa je izgubil tudi Gradec, kjer igra Ken Ograjenšek.


Kriza Medvedov iz Zagreba je vse globlja, saj zmage ne poznajo že na zadnjih petih tekmah. Trenutno se nahajajo na 11., predzadnjem mestu lige, res pa je da imajo zgolj 23 odigranih tekem, tri manj od Dornbirna, ki jim sicer beži že za 12 točk. Nihče od naše trojice se v avstrijski prestolnici ni vpisal med strelce, saj Medveščak sploh ni dosegel gola, je pa v njihovi mreži odjeknila petarda. Končni rezultat je bil 0-5.

Z enakim izidom je izgubil tudi Innsbruck, vendar na domačem ledu. Linz je Tirolce povsem nadigral, Luka Gračner pa je branil dokler ni semafor domače dvorane izpisal rezultata 0-3. Nato je moral Gračner prepustiti mesto med vratnicama Reneju Swettetu. Innsbruck zaseda osmo mesto, s skupno 34 točkami.

Zelo nesrečen pa je bil poraz ekipe EC Moser Medical Graz 99Ers, ki je še pred kratkim zasedala prvo mesto v ligi EBEL, sedaj pa so padli na četrto. Usodno je bilo gostovanje pri Salzburgu, ki je slavil s tesnim izidom, 3-2. Ken Ograjenšek, se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, je pa zakrivil prekršek za prvi power play domačih, ki so nato izkoristili dvominutno kazen in povedli. Vodstvo so sedaj prevzeli Dunajčani, vendar Ograjenšek in soigralci niso daleč zadaj. Vienna Capitals bežijo zgolj za dve točki.

Edini za katerega se je večer končal z nasmehom na obrazu je Anže Kuralt, čigar Fehervar je doma, s 5-2 ugnal Dornbirn. Kuralt je dosegel zadnji gol na tekmi, ploščico je pospravil v prazno mrežo gostov.

Avtor: Timotej Prosenc