Legenda lige EBEL prevzema Medveščak. Tudi Rodman v Zagreb.

42-letni Aaron Fox, ki je do sedaj pri Medveščaku opravljal funkcijo športnega direktorja, se bo preizkusil v vlogi glavnega trenerja. Nekoč je za klub igral tudi sam.


Fox, ki je v svoji karieri igral v številnih evropskih in severnoameriških klubih je hokejske drsalke obesil na klin leta 2013. Bogato igralsko kariero je začel že leta 1994 pri Green Bay Gamblersih v elitni ameriški mladinski ligi USHL. V ligi NHL ni nikoli zaigral, zato se je podal čez lužo, kjer je igral na Slovaškem, v Nemčiji, Švici, Avstriji, na Hrvaškem in tudi v Sloveniji.

Poseben pečat je pustil v avstrijskem razširjenem prvenstvu, kjer je igral na Dunaju, v Innsbrucku, v Zagrebu in tudi na Jesenicah. Slovenski ljubitelji hokeja se ga še posebej spominjajo prav po jeseniški sezoni, 2006/07, ko je na 56 odigranih tekmah dosegel kar 92 točk. To je ostal tudi rekordni dosežek njegove kariere.

Fox v svoji krstni trenerski sezoni pri Medveščaku napoveduje boj za prvo šesterico v ligi EBEL. Po zadnjih informacijah iz zagrebškega kluba, naj bi se mu na mestu pomočnika trenerja pridružil Marcel Rodman, ki je včeraj javnost obvestil o zaključku igralske kariere.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: Medveščak