Las Vegas tokrat prevelik zalogaj za Kralje, zimska klasika v Indiani

Los Angeles Kings so se še tretjič v dobrem tednu dni pomerili z Vegas Golden Knights, pri čemer so bili tokrat v “prestolnici igralništva” uspešnejši domači. Na tekmi, v kateri so prevladovali, so zmagali z 2-0. Oči ljubiteljev lige NHL so bile v tem krogu sicer uprte v Indiano, na stadion ameriškega nogometa Notre Dame, kjer so v novoletni klasiki palice prekrižali Chicago Blackhawksi in Boston Bruinsi.


 

Hokejisti iz Las Vegasa so bili tokrat občutno boljši nasprotnik, saj so na vrata Kraljev sprožili kar 48 strelov. Vlogo glavnega vratarja je tokrat opravljal Jack Campbell, povratnik po poškodbi. Campbell je v vratih nazadnje stal 10. novembra in tokrat zaustavil kar 46 strelov, vendar pri tem ni imel pomoči svojih napadalcev. Na drugi strani so Kralji namreč sprožili zgolj 17 strelov.

Pri domači ekipi je znova blestel Brandon Pirri, novopečeni ljubljenec navijačev Vegasa. Pirri se je Zlatim Vitezom namreč pridružil pred dvema tednoma, ko je prišel iz lige AHL, od takrat pa je dosegel že šest zadetkov na sedmih tekmah. Odločilen je bil tudi njegov zadetek na začetku tretjine, ko je kronal igro z igralcem več. Kralji so v zadnjih minutah poskušali brez vratarja, vendar je plošček v nebranjeno mrežo pospravil Alex Tuch in s tem potrdil zmago hokejistov Vegasa.

Anže Kopitar je igral 21 minut, nevarne priložnosti pa si tokrat ni priigral. Los Angeles ostaja na predzadnjem mestu Zahoda, v petek pa jih čaka izredno zahtevna naloga. Pomerili se bodo namreč, s trenutno najboljšim moštvom lige, Tampa Bay Lightning.

76.126 ljudi na zimski klasiki

Na stadionu, ki je drugače rezerviran za univertitetni ameriški nogomet je potekala tradicionalna zimska klasika, ki si jo je ogledalo 76.126 gledalcev. Chicago in Bostno sta uprizorila napeto tekmo, na kateri pa so s 4-2 slavili slednji. Za Boston Bruins je to četrta novoletna klasika, sicer pa so pod milim nebom igrali šestkrat. Zmago so na tej prestižni tekmi že vpisali leta 2010, leta 2016 pa so izgubili.

Rekord po obiskanosti hokejske tekme ni bil ogrožen. Tega še vedno drži Michigan Stadium, kjer so se leta 2014 pred 105.500 gledalci pomerili Toronto Maple Leafs in Detroit Red Wings. Prihodnje leto bo novoletna klasika v Dallasu, šlo bo za najbolj južno prizorišče tovrstnega spektakla.

Avtor: Timotej Prosenc