Lanišek: “Štiri leta sem čakal na to”

Slovenski junak prve posamične preizkušnje v smučarskih skokih v Wisli na Poljskem je bil Anže Lanišek. Z devetega mesta po prvi seriji je v drugo skočil na drugo mesto in se veselil odličnega uvoda v sezono.


“Štiri leta sem čakal na to, da bom stopil na zmagovalni oder. Nisem pričakoval, da bom že res danes v Wisli. Sem kar zadovoljen, čeprav vem, da skoki še niso bili čisto tisti pravi. Ob čakanju po finalnem skoku nisem bil nervozen. Vedel sem, da mi je uspel dober skok. V drugem delu leta sem začutil, da me je “obrnilo čez” in sem samo čakal kateri bom,” je pojasnil Anže Lanišek.

Izšlo se je za stopničke

Pred njim je bilo napeto čakanje na razplet. Na koncu se je veselil skoka na drugo najvišjo stopničko, medtem ko je vrh zasedel Norvežan Daniel Andre Tande.

“Nisem vedel, da bom morda res na stopničkah, a na koncu se je tako izšlo in s tem sem res zelo zadovoljen. Verjel sem, da lahko naredim dober skok, skrita želja so stopničke bilel, a res nisem pričakoval, da se bo izteklo, kot se je,” je bil prešerne volje Domžalčan.

Zadovoljni, a brez evforije

Zadovoljen je bil tudi glavni trener naših, Gorazd Bertoncelj: “Čestitke Anžetu, uprizoril je odlično predstavo, tudi Timi je odlično opravil finalni skok in na koncu odlično šesto mesto. Čestitke preostalim fantom, opravili so svojo nalogo in moramo biti zelo zadovoljni. Veseli me, da nimamo samo enega posameznika, ampak je dobra ekipa, dobrih je več posameznikov in vsi fantje lahko vlečejo ta voz. To je za začetek sezone odlično. Dobro se počutimo, pomembno pa je, da gremo v miru naprej, brez kakšne evforije.”