Lanišek: “Opravičujem se celotni ekipi”

Nedeljska tekma v Lahtiju se slovenskim skakalcem ni najbolje posrečila. Z desetim mestom se je najbolj izkazal Anže Lanišek, ki se je po tekmi kesal zaradi svojega obnašanja po zaključku sobotne ekipne preizkušnje.


“Tekma je bila z moje strani malce slabše, rezultat pa je še vedno vrhunski. To je potrebno sprejeti z odprtimi rokami. Če bi pred vikendom kdo dejal, da bom skakal tako dobro, mu ne bi verjel in bi z veseljem sprejel to ponudbo. Ne bi pa sprejel svojega obnašanja v soboto na ekipni tekmi, za kar se še enkrat opravičujem celotni ekipi in vsem fantom,” je pojasnil Anže Lanišek.

V prvi seriji ni bil pravi

Izkušeni Peter Prevc je bil v nedeljo lahko zadovoljen zgolj z drugim skokom, ki ga je popeljal do 15. mesta: “Nisem najbolj zadovoljen z izkupičkom tekme. Morda tudi zato, ker mi je finalni skok uspel dobro in nato veš, kaj si v prvi seriji pustil nasprotnikom. Drugi skok je bil super, s tem sem zadovoljen in grem naprej. Je pa Lahti še vedno velika uganka zame.”

Ne tako dobro kot v petek in soboto

“Vsekakor ne moremo biti zadovoljni z rezultati. V soboto smo skakali odlično. prav tako tudi v petek. Edini svetli točki v nedeljo sta deseto mesto Laniška in finalni skok Petra Prevca,” je pojasnil glavni trener Gorazd Bertoncelj.