Lanišek ne čuti evforije, Prevcu pomagal savna

Po vrnitvi iz finske Ruke je slovenska skakalna reprezentanca v družbi novinarjev obujala spomine na sobotno kaotično tekmo, ki je zaradi nepravilne opreme prinesla cel kup diskvalifikacij.


“Oprema, za katero se je izkazalo, da ni v redu, je že v popravilu in bo pripravljena za Nižni Tagil,” je za uvod pojasnil glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki je zadovoljen z rezultati slovenskih skakalcev na uvodnih tekmah nove sezone v poljski Wisli in finski Ruki.

Ekipa ostaja nespremenjena

“Strokovni štab in tekmovalci smo zelo zadovoljni z začetkom sezone, uvod je bil res odličen. Za nas je izredno pomembno, da smo v rangu najboljših, da tekmecev ne lovimo. Resnično sem užival v Ruki v res odličnih, lepih in dolgih poletih. Vsi so prikazali res lepe in dolge skoke. Pristop fantov je očitno pravi in v takšnem ritmu moramo iti naprej. Ekipa za Nižni Tagil ostaja enaka, kako bo za naprej pa bomo videli kasneje. Če bo komu forma padla, ga bomo zamenjali, da se forma popravi in se vrne nazaj na tekme najvišjega nivoja,” je pojasnil Bertoncelj.

“Imamo res močno ekipo”

Trenutno je prvi mož slovenske skakalne zasedbe Anže Lanišek, ki se je že veselil dveh uvrstitev na zmagovalni oder: “Ne čutim nobene evforije, ne z moje strani, ne s strani strokovnega štaba niti od ostalih tekmovalcev. Zdi se mi, da imamo res močno ekipo, začeli smo dobro in upam, da v takem ritmu lahko nadaljujemo. Nič kaj takega nam ne manjka. Ko se nam bo enkrat poklopilo, bomo lahko tudi prvi, drugi in tretji.”

Timi Zajc je bil v igri za zmago na sobotni tekmi (foto: REUTERS/Michael Dalder)

Zajc zapravil vodstvo

Eden izmed tragičnih junakov burne sobotne tekme na severu Evrope je bil Timi Zajc, ki je bil v igri za zmago, a se mu drugi skok ni posrečil: “V soboto sem bil malo razočaran, ker sem zapravil vodstvo po prvi seriji. Na koncu sem bil vseeno med deset in z rezultatom sem bil kar zadovoljen.”

Ni bilo tako pestro, kot se je slišalo

Med osmoljenci sobotne tekme je bil tudi Peter Prevc, ki je zaradi nepravilne opreme ostal brez zmagovalnih stopničk: “Niti ni bilo tako pestro, kot se je slišalo. Ko enkrat vidiš, da stvari ne gredo skozi, da si brez rezultata, si prazen. Spakiraš in greš domov. Po savni pa je bilo počutje že boljše.”