“Lampičeva zasluženo nosi majico vodilne v šprintu!”

Anamarija Lampič je z drugim mestom na nedeljskem sprintu klasični tehniki v nemškem Oberstdorfu potrdila odlično formo v tej disciplini. Mlada Slovenka je do izjemne uvrstitve prišla lažje od pričakovanj.


“Zjutraj sem bila kar nervozna. Tu je čisto nova proga, nihče ni vedel, kako se odzvati na to progo, kako bomo to zvozili. Po kvalifikacijah sem videla, da gre, a še vedno sem bila malce nervozna, a bilo je vse lažje. Tudi taktično sem se tekov dobro lotila, šla sem v ospredje, imela svoj tempo. Zdi se mi, da je do finala šlo precej z lahkoto,” je povedala Lampičeva, ki je nato pokomentirala še finalni nastop.

“Na zadnjem klancu sva se udarili z Neprjajevo. Šla sem toliko kot sem lahko, ona je že včeraj tekmovala, bila je malce utrujena. Mislim, da je imela malce boljše smuči, a nič zato, še vedno sem zadovoljna z drugim mestom. Moramo biti zadovoljni, smuči so bile super, dober oprijem, letele so in bravo servis!”

Z drugim mestom se je Lampičeva po polovici sezone še utrdila v skupnem vodstvu šprinterskega svetovnega pokala, zdaj ima 70 točk naskoka pred Švedinjo Svahnovo, na tretje mesto se je s prvo zmago v sezoni povzpela Rusinja Neprjajeva. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Lampičeva na 9. mestu.

Takole je Nejc Brodar, glavni trener naših povzel današnjo tekmo: “Še en vrhunski nastop Ane. Rutinirani teki, z glavo. Pokazala je, da v tem trenutku zasluženo nosi majico vodilne v skupni razvrstitvi šprinta.”