Lampič: Upam, da vas ne razvajam preveč

V Val di Fiemmeju je Anamarija Lampič na izjemen način prišla do druge zmage v karieri, potem ko je vso konkurenco ugnala še v klasičnem šprintu. Rezultat kariere je z 8. mestom postavil še Miha Šimenc!


Sončen dan je v dolini Fiemme na obrobju Dolomitov prinesel drugo šprintersko preizkušnjo letošnjega Tour de Skija, prvo je v nedeljo v Lenzerheideju dobila naša Anamarija Lampič. Tudi tokrat je zanesljivo opravila s kvalifikacijami, kjer je imela 12. čas, kot nosilka pa je nato nastopila v zadnji, peti četrtfinalni skupini ob Norvežankah Anne Kjersti Kalvaa in Heidi Weng ter Finki Kerttu Niskanen in mladinkah, Čehinji Katerini Janatovi in Švedinji Ebbi Andersson.

Izjemni finiši za novo veliko zmago Lampičeve

Lampičeva je začela odločno, očitno znova odlično pripravljenost pa je pokazala na ciljni ravnini, ko je z lahkoto ugnala vse tekmice in se prebila v še peti letošnji polfinale. V polfinalu je bila taktika podobna kot v četrtfinalu. Na vrhu vzpona biti ob boku najhitrejših, nato pa jih na spustu pred ciljem vse po vrsti prehitela in tretji zaporedni finale je bil tu. V finalu so ji nasproti stale tekmica za rdečo majico, Natalija Neprjajeva, Norvežanka Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Američanki Jessica Diggins in Sadie Bjornsen Maubet ter domačinka Lucia Scardoni.

Kmalu po štartu se je zataknila in padla Neprjajeva, ki ni več ujela tekmic, Lampičeva pa se je pred spustom znašla v gneči na petem mestu. Sledilo je uspešno prerivanje naprej, pred zadnjim hribčkom je že bila na tretjem mestu, nato pa z izjemnim odrivom kot vlak oddrvela mimo vseh tekmic in drugič v manj kot tednu dni zmagoslavno dvignila roke v zrak za tretjo zmago v karieri! Drugo mesto je osvojila Jacobsenova, tretja je bila Digginsova.

“Upam, da vas ne razvajam preveč, da to ne bo postalo že samoumevno. Še naprej bo potrebno delati, pred mano je še veliko stvari. Danes sem zelo zadovoljna z zmago, tega sploh nisem pričakovala. V četrtfinalu sem nato videla, da sem v zaključku res močna. Včeraj ni bil ravno moj najboljši dan, a tako je. Imaš padce v Touru, malce te utrudi. Danes zjutraj se nisem počutila najbolje, tudi v kvalifikacijah sem bila zakrčena, a potem je steklo. Super! Fantje in Valentina so poskrbeli za moje smuči, lahko se jim le zahvalim in jim čestitam, ker so bile smuči res vrhunske!” navdušenja ni mogla skriti Lampičeva, ki je nato še dodala: “Jutri je še zadnja tekma in nato bo konec. Vse sem dala od sebe, potrudila sem se. Tudi jutri bom dala maksimum. Spet imam rdečo majico, jutri grem do prvega šprinta na polno, en krog po stadionu in potem, ko se proga začne spuščati proti smučišču, se bom malo umirila in si tisi zadnji klanec vzela “po svoje.”

vir:szs.si