Lampič: “Sama nase sem bila jezna!”

Sobotni šprint v Falunu je Anamariji Lampič prinesel četrto mesto. Kako je bila najboljša slovenska tekačica na smučeh zadovoljna z uvrstitvijo tik po zmagovalni oder?


“Bilo mi je kar težko, a kot vedno, se mi je bolj in bolj odpiralo. Pri štartih sem, razen finala, zamujala, v finalu sem bila točna. Sama nase sem bila danes jezna. Ni bilo za stopničke, tudi sama menim, da sem naredila preveč napak. Še vseeno pa je četrto mesto vrhunski rezultat, moram biti zadovoljna,” je s Švedske sporočila Anamarija Lampič.

Glavni trener Nejc Brodar je dodal: “Po moji oceni še en vrhunski, odličen nastop Ane. Nekaj taktičnih napak v finalu jo je najverjetneje stalo zmagovalnega odra, a moramo biti zadovoljni s četrtim mestom in obranitvijo rdeče majice. Trije tekmovalci so v točkah, Katja se je po slabši uvrstitvi v Oberstdorfu dobro vrnila in je s 14. mestom pokazala, da še vedno sodi v sam vrh svetovnega šprinta. Miha je v četrtfinalu imel slabše smuči, kar mu je onemogočilo preboj med najboljše. Kljub vsemu sem v vsemi tremi zelo zadovoljen. Žal mi je Janeza Lampiča, a do konca sezone bo še dovolj priložnosti za popravni izpit.”