Kvalifikacije: Timi, Peter in Domen zelo močni členi

V današnjih kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo v Lillehammerju so bili uspešni štirje Slovenci. Zelo zanesljivi so bili Timi Zajc, ter Domen in Peter Prevc. Na tekmo se je uspel uvrstiti še Anže Lanišek, medtem ko sta bila Žiga Jelar in Anže Semenič na žalost prekratka.


Peter Prevc je očitno k današnjim skokom pristopil na krilih nedeljskega uspeha. Odličen je bil že na obeh treningih, ko je pristal pri 129 in 135 m, zanesljiv pa je bil tudi v kvalifikacijah, ko je doskočil pri 130 m. S tem dosežkom je bil danes 13. “Danes mi je uspelo narediti tri zelo dobre skoke. Večjih napak ni bilo, možnosti za izboljšave so vsekakor prisotne. Potrebno je biti zadovoljen s počasnimi izboljšavami in s tem napredkom, ki sem ga naredil zdaj ter potrpežljivo skakati naprej. Jutri si želim tekme s čim daljšimi skoki, to, da naredim dobre, umirjene skoke in da bom potrpežljiv na odskočnem pomolu ter zadovoljen v izteku. Na skupno razvrstitev RAW AIR turneje sem pogledal kako stojim, a menim, da so najboljši kar zelo spredaj,” je za Sportal povedal starejši od bratov Prevc

V kvalifikacijah je bil odličen tudi Petrov mlajši brat, ki je imel izvrstne pogoje. S kar dvanajstimi točkami odbitka je pristal pri 135,5 m, kar ga je poneslo tik za njegovega brata, na 14. mesto. Najboljši Slovenec je bil, kot je to zimo že v navadi, Timi Zajc. Kvalificiral se je kot 7. uvrščeni, ponovno pa cilja vsaj na deseterico. Skakalnica je kar težka, ker ima dolgo hrbtišče, a cilj ostaja nespremenjen, torej uvrstitev med deseterico. Z današnjimi skoki sem kar zadovoljen, prvi in zadnji sta bila dokaj podobna, tako da grem z enakimi občutki na jutrišnjo tekmo.”

Anže Lanišek je bil s 122 metri 30. in bo jutri prav tako na tekmi, njegovima kolegoma Žigi Jelarju (117,5 m) in Anžetu Semeniču (113,5 m) pa se žal ni uspelo kvalificirati. Trener Gorazd Betroncelj je bil posledično zadovoljen predvsem s četverico, ki je bila danes uspešna. “Današnji trening in kvalifikacije so pokazali, da so Timi, Peter in Domen zelo močni členi, da so v vrhu. Z njihovimi skoki smo zadovoljni, seveda pa je še nekaj rezerv. Tudi Anže Lanišek je v kvalifikacijah dobro opravil nalogo v zelo težkih pogojih. Preostali dvojici pa se ni izšlo niti po tehnični plati, niti vetrovni pogoji, tako da to ni bilo dovolj za uvrstitev na tekmo,” je svojo oceno za Sportal podal Bertoncelj.

Današnje kvalifikacije so sicer pripadle bratoma Kobajaši, Junširo je zasedel prvo mesto, Rjoju pa drugo. Tretji je bil Forfang. Tekma bo na sporedu jutri, ob 17.00.