Kvalifikacije Poljaku, polom bratov Prevc

Zmagovalec kvalifikacij druge postaje 67. novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu je poljak David Kubacki. Slovenci so bili daleč od pričakovanj, na tekmo so se uvrstili le trije, med katerimi pa ni nobenega od bratov Prevc.


Kubacki (135,5 m) je za las prehitel visoko letečega Japonca, ki trenutno vodi tako v svetovnem pokalu, kot v skupnem seštevku novoletne turneje. Kobajaši je z daljavo dneva 140 metrov na koncu za Poljakom, ki je imel zahtevnejše vetrovne razmere zaostal za 0,5 točke. Na tretjem mestu je končal njegov rojak Kamil Stoch, ki do tega trenutka še ohranja realne možnosti za ubranitev zlatega orla. Včerajšnji zmagovalec Marcus Eisenbichler je bil četrti.

Polom bratov Prevc

Polovično so v kvalifikacijah razočarali Slovenci. Domačo javnost je še enkrat več presenetilo, da se na tekmo drugič zapored ni uvrstil Domen Prevc, za nameček pa sta se mu danes pridružila še njegov starejši brat Peter in Bor Pavlovčič. Peter Prevc je skočil 112,5 metrov kar je zadostovalo za končno 61. mesto, Domnu pa se kljub daljavi 120,5 metrov znova ni uspelo prebiti na jutrišnjo tekmo. Pristal je na 64. mestu.

Na torkovo tekmo, ki se bo začela ob 14. uri, so se tako uvrstili le trije Slovenci. Najvišje, na devetem mestu je bil Timi Zajc, vstopnico za torkove nastope sta si zagotovila še Anže Semenič (36.) in kot zadnji Jernej Damjan (50.). Damjan se bo v torek v paru pomeril z zmagovalcem kvalifikacij Dawidom Kubackim, Anže Semenič z Nemcem Davidom Sieglom, Timi Zajc pa z Aleksandrom Zniszczolom.

Torkova tekma se bo začela ob 14. uri.

Avtor: Nel Daugul