Kuralt Ograjenškovo moštvo spravil ob prvo mesto lige EBEL

V ligi EBEL smo bili včeraj priča slovenskemu obračunu. Fehervar, Anžeta Kuralta je v domači dvorani, s 3-1 premagal, do tega kroga vodilni Gradec, Kena Ograjenška, in ga s tem spravil ob prvo mesto. Kuralt je dosegel odločilni, drugi gol za madžarski klub. Ograjenšek na tekmi sicer ni igral.


23. krog razširjenega avstrijskega prvenstva je prinesel spremembo na samem vrhu lestvice. Pri tem je pomembno vlogo odigral tudi slovenski reprezentančni hokejist, Anže Kuralt, čigar zadetek je Fehervarju prinesel zmago, hkrati pa Gradec stal prvega mesta. To je bila šele prva letošnja zmaga Saphe nad ekipo z avstrijske Štajerske. Levji delež pri zmagi domačega moštva nad Avstrijci je prispeval tudi Saphin ameriški vratar, MacMillen Carruth. Fehervar se zaenkrat drži na 9. mestu lige.

Spodrsljaj EC Moser Medical Graz 99Ers je izkoristil KAC Klagenfurt. Korošci so si z zmago nad Dornbirnom prislužili prvo mesto, kjer imajo 46 točk oz. točko prednosti pred Gradcem. Blizu so tudi Vienna Capitalsi s 44 točkami, v tem krogu so vpisali zmago nad Bolzanom.

Nekaj minut igranja je okusil tudi povratnik v dvorane lige EBEL, Luka Gračnar. Jeseničan, ki je svoja mladinska leta preživel pri bogatem Salzburgu, je sezono začel v slovaški Ekstraligi, pred približno 14 dnevi pa se je vrni v Avstrijo, natančneje na Tirolsko k Innsburcku. Včeraj je Gračnar v igro vstopil v drugi tretjini in zbral 12 obramb, kar pa vseeno ni bilo dovolj za zmago nad gostiteljem Znojmom. Innsbruck je pokleknil z rezultatom 4-6. Novi Gračnerjev klub trenutno zaseda sedmo mesto.

Medveščak za katerega igrajo Robar, Simšič in Čepon tekme 23. kroga tokrat ni odigral, bodo pa Zagrebčani zaostalo tekmo odigrali sredi janurja, ko bodo palice prekrižali s Salzburgom.

Avtor: Timotej Prosenc