Križnarjeva četrta, Bogatajeva drži šesto mesto na ruski turneji

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je na drugi tekmi za svetovni pokal v Nižnem Tagilu zasedla četrto mesto. Zmagala je Avstrijka Juliane Seyfarth, druga je bila Norvežanka Maren Lundby tretja pa Nemka Katharina Althaus.


Križnarjeva, ki je bila po prvi seriji peta je v finalu pridobila mesto in končala kot 4. Skočila je 90 in 88,5 metrov. Slovenski uspeh je dopolnila tudi Urša Bogataj (82 in 87 m) , ki je bila po prvem skoku na sedmem mestu nato pa končala kot šesta.

Na 16. mestu jo končala Špela Rogelj (82 in 87 m), na 20. Jerneja Brecl (82,5 in 81 m), 30. pa je bila Maja Vtič (79 in 80,5). Tako Rogljeva kot Breclova sta v finalu napredovali za eno mesto, medtem ko je Maja Vtič nazadovala na rep trideseterice.

Tretjo zmago v karieri je tako dosegla Seyfarthova, ki je za 9,2 točke ugnala Maren Lundby, ki si je že v soboto z drugim mestom dokončno priborila veliki kristalni globus. Althausova je bila na tretjem mestu po finalni seriji skoraj 12 točk pred Križnarjevo.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna končal v Čajkovskem, kjer se bo hkrati zaključila tudi premierna ruska turneja “modrega ptiča”. V njej je prepričljivo povedla Seyfahrtova, Bogatajeva je osma. Lundbyjeva pa si je pred zaključkom zime že v soboto priborila nedosegljivo prednost in je že lastnica velikega kristalnega globusa.