Kristoffersen prvi, Kranjec bo napadal v drugi vožnji

V Adelbodnu na sloviti progi Kuonisbergli poteka prvi moški veleslalom za svetovni pokal v letu 2019 in že šesti v letošnji sezoni. Na vrhu je trenutno Kristoffersen. Kranjec pa bo iz rahlega ozadja napadal v drugi vožnji.


Pri moški veleslalom v letošnji sezoni je odprl Norvežan Henrik Kristoffersen in postavil najhitrejši čas, ki ga ni zmogel popraviti nihče niti trenutno najboljš smučar na svetu Avstrijec Marcel Hirscher. Hirscher je sredi proge imel kar nekaj težav, vendar pa je zato na ciljni strmini odpeljal zelo suvereno in na koncu ob prihodu v cilj za Norvežanom zaostal le 0,12 sekunde. Vodilno trojico po prvi vožnj pa zaokroža Francz Alexis Pinturault, ki zaostaja za prvuvrščenim Kristoffersenom le za 0,18 sekunde. Čisto zraven pa je tudi Nemec Stefan Luitz, kateremu je pred kratkim bila odvzeta zmaga v Beaver Creeku, danes pa zaostajaza prvouvrščenim le 0,22 sekunde. Glede na rezultate prve vožnje lahko v finalni vožnji pričakujemo izjemen boj za zmago ter stopničke, saj se v zaostanko 0,44 nahaja 6 smučarjev.

Tokrat pa bo iz ozadja poskušal v finalni vožnji napasti zmagovalec veleslaloma izpred v Saalbachu izpred 24 dni. Žan Kranjec je v prvi vožnji skozi celotnoprogo počasi izgubljal proti Norvežanu Kristoffersenu in v cilj prišel z zaostankom 0,91 sekunde. Tako, da bo Žanu potreben močen napad v finalni vožnji, če se želi še danes priključiti boju za stopničke. Drugi Slovenc Štefan Hadalin pa je svojo nalogo opravil slabše in se z zaostankom 4,05 sekunde ni uvrstil v finalno vožnjo.

Hirscher ponovno za zgodovino!

29-letni avstrijski smučar danes v Adelbodnu lovi rekord Ingemarja Stenmarka in Aksla Lunda Svindala in sicerpo številu zmag na enem prizorišču. Oba tako Šved kot Norvežan jih imata po 8 metem ko je Hirscher v Adelbodnu pri številki 7. Pri tem pa je potrebno izpostaviti da ima Hirscher dve priložnosti: današnji veleslalom ter nedeljski slalom.

Finaln vožnja v Adelbodnu se bo začela ob 13.30.