Kristoffersen presenetil Hirscherja in mu ukradel zlato!

Henrik Kristoffersen je novi svetovni prvak v veleslalomu. V večernem spektaklu pod žarometi je z izjemnim smučanjem v finalu premagal obolelega velemojstra Marcela Hirsherja. Žan Kranjec je bil peti.


Norvežan Henrik Kristoffersen je svetovni prvak v veleslalomu, uspelo mu je premagati velemojstra in branileca naslova Avstrijec Marcela Hirscherja, ki je za Norvežanom zaostal 0,20 sekunde. Na stopničkah se jima je pridružil še dobitnik zlate medalje v alpski kombinaciji in vodilni po prvi vožnji, Francoz Alexis Pinturault.

V finalu sta nastopala dva Slovenca. Prvi Štefan Hadalin, dobitnik srebrne medalje v alpski kombinaciji je osvojil 22. mesto. Žan Kranjec, letošnji najboljši slovenski veleslalomist, je osvojil odlično 5.mesto. Po tekmi je Žan v prvi izjavi za medije dejal: “Sem zadovoljen. Prikazal sem dobri vožnji. V prvi je bilo več rezerv, predvsem ko sem čez dva valova izgubil hitrost. Proga je bila v finalu zelo hitra in morala ti je uspeti popolna izvedba. Vedel sem, da moram za medaljo narediti popolno vožnjo.”