Kranjec: “Situacija je resna” (VIDEO)

Žan Kranjec bo na ledeniku Rettenbach napadal stopničke

Potem ko so v sredo odločitev o odpovedi zadnjih treh tekem za svetovni pokal sprejeli organizatorji ženskih tekem v Areju je v četrtek n na priporočilo Mednarodne smučarske zveze (FIS) in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) to storil tudi organizacijski komite Pokala Vitranc. Za ta vikend predvideni tekmi sta odpovedani, sezona svetovnega pokala 2019/2020 pa je s tem tudi uradno zaključena.


A ekipaŠtefan Hadalin, Klemen Bergant in Žan Kranjec danes v Kranjski Gori. (Foto: SLOSKI Alpine)

Organizacijski komite Pokala Vitranc je danes na priporočilo Mednarodne smučarske zveze in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za nacionalno zdravje odpovedal prihajajoči tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške. Po včerajšnji odpovedi zadnjih treh ženskih tekem za svetovni pokal, ki bi od danes pa do sobote morale potekati v švedskem Areju je sezona svetovnega pokala 2019 /2020 tudi uradno zaključena.

V slovenski ekipi so odpoved seveda sprejeli z razumevanjem.  ˝Odločitev je seveda pričakovana in pravilna. Bistveno je, da vsi ostanemo zdravi, da se situacija umiri ter normalizira, ˝je odpoved tekem v domači Kranjski Gori z razumevanjem sprejel glavni trener slovenske reprezentance v tehničnih disciplinah, Klemen Bergant.

Enako velja za oba njegova varovanca. ˝Seveda sem si želel tekmovati, ampak situacija je resna, zato odločitev sprejemam in se mi zdi pravilna, ˝ pravi Žan Kranjec, pritrjuje pa mu tudi Štefan Hadalin. ˝Tudi jaz sem si želel tekmovati, saj so pogoji za smučanje odlični, ampak sitauaciji primerna je tudi odločitev organizatorjev, z odpovedjo se popolnoma strinjam, ˝ pa dodaja Hadalin.

Sezona svetovnega pokala je tako zaključena. V Moški konkurenci je veliki kristalni globus osvojil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, srebrno kolajno v skupnem seštevku Francoz Alexis Pinturault in bronasto še en Norevežan, Hernik Kristoffersen. Izmed Slovencev je najvišje Žan Kranjec (16.), sledijo pa mu Štefan Hadalin (54.) Martin Čater (75.), Klemen Kosi (93.) Miha Hrobat (109.) in Boštjan Kline (126).

Vir: SloSki