Kranjec se bo boril za elito

Robert Kranjec pred začetkom letošnje sezone ohranja pozitivne občutke, predvsem pa zaupanje vase in v ekipo. V primerjavi s prejšnjimi sezonami je letošnje pripravljalno obdobje naš veteran izpeljal brez poškodb.


S 37 leti spada Robert Kranjec med najstarejše skakalce, a še vedno trdo dela, da bi bil v stiku z najboljšimi. V letošnjem poletju je po izpadu iz A-reprezentance treniral z B-ekipo pod vodstvom Igorja Medveda. V B-reprezentanci glede opreme seveda nima takšnega tretmaja kot v A-ekipi, a s trdim delom verjame, da se lahko ponovno pridruži prvi posadki.

Dobro se zaveda, da je pot do svetovnega pokala, ki se začne 16. novembra v poljski Visli, tlakovana z dobrimi skoki. Priložnost, da se pokaže glavnemu trenerju A-reprezentance Gorazdu Bertonclju, bo imel v Innsbrucku in Oberstdorfu, kjer bodo vsi skakalci združeni. Priložnost, da zopet pride med elito mu z dobrimi nastopi ne uide, sam pa verjame, da je z dobro pripravljenostjo sposoben boja za najvišja mesta na tekmah svetovnega pokala.

Kako bo z verjetno enim izmed najbolj priljubljenih skakalcev v Sloveniji, je popolnoma odvisno od njega samega. Seveda pa sleherni pristaš smučarskih skokov, kaj šele poletov, ne bi dvakrat pomislil o tem ali si želi vnovič spremljati enega najboljših letalcev na svetu.

 

Avtor: N. D.
Foto: Vid Ponikvar