Kranjec: “Pomislil sem tudi na stopničke”

Žan Kranjec bo na ledeniku Rettenbach napadal stopničke

Po dveh odličnih nastopih na nedeljskem veleslalomu v ameriškem Beaver Creeku je Žan Kranjec končal na nehvaležnem četrtem mestu. Kako je sprejel dejstvo, da ga je le malo delilo do želenih stopničk?


“Glede na to, da v Združenih državah Amerike nikoli nisem pretirano dobro tekmoval, je to četrto mesto res vrhunski rezultat. Ko sem v cilju prevzel vodstvo sem sicer pomislil tudi na stopničke,” je priznal Žan Kranjec.

“Vendarle sem zadovoljen. Dobro se počutim in sem optimističen pred naslednjimi preizkušnjami. Urnik bo natrpan, zato se bo potrebno kakovostno spočiti in opraviti kakšen dober trening, ” je po koncu tekme razmišljal 27-letnik iz Bukovice pri Vodicah.

Hadalin je sposoben več

Slabše volje je bil Štefan Hadalin, ki je tekmo zaključil na 44. mestu: “S tekmo seveda nisem zadovoljen. Cilj je bila uvrstitev v drugo vožnjo. Vem, da sem sposoben več, …”

Izšlo se je po željah

Novo vrhunsko predstavo Žana Kranjca je v izjavi za spletno stran Smučarske zveze Slovenije takole ocenil trener Klemen Bergant: “Z Žanovim rezultatom in pa pristopom sem izredno zadovoljen. Glede na preteklo dogajanje na tem prizorišču, je nekaj negotovosti pred štartom vsekakor bilo. Žan na ameriškem snegu nikoli ni blestel, boljši je na drugih podlagah in strmejših terenih. Ampak izšlo se je, tako da smo vsi skupaj lahko zelo zadovoljni.”

Na trening z Italijani

Slovenska ekipa bo danes poletela proti domu, sledil bo takojšnji odhod v italijanski Sestriere, kjer bodo pred tekmami v francoskem Val d´iseru (14. in 15.12., veleslalom in slalom) slovenski smučarji opravili trening z italijansko reprezentanco.